Μακάριος Λαζαρίδης: Σχεδιάζουμε την οριστική λύση για τα Τενάγη

Ο υποψήφιος βουλευτής για την ΠΕ Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ επισκέφτηκε τις πληγείσες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις περιοχές στα Τενάγη των Φιλίππων και συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής

Ο υποψήφιος βουλευτής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, επισκέφτηκε τις πληγείσες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις περιοχές στα Τενάγη των Φιλίππων και συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε για μια ακόμη φορά εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες της καλλιεργήσιμης γης τους. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αγρότες για τις ενέργειες που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα για την οριστική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που τους ταλανίζει εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι έχει συναντηθεί στην Αθήνα με καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το πρόβλημα, αλλά κυρίως τις λύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, οι οποίοι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα επισκεφτούν την περιοχή, πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης τόσο της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου όσο και των δευτερευουσών καναλιών που καταλήγουν σε αυτήν, καθώς και μια σειρά άλλων τεχνικών παρεμβάσεων.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί και η μελέτη που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το αρμόδιο υπουργείο για τη λύση του προβλήματος. Ήδη αναζητείται το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο να είναι ενήμερος και πρόθυμος να συμβάλλει για να μπει ένα τέλος σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα για τους αγρότες και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

*Δελτίο Τύπου