Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα: Ποια ονόματα «κλείδωσαν», ποια «παίζουν»

«Κλεισμένες» φαίνεται να είναι οι πέντε από τις έξι θέσεις - Οι «σίγουροι» και οι «μνηστήρες» - Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Με λιγότερο από έναν μήνα να μας χωρίζει από τις Εθνικές Εκλογές (μέχρι στιγμής, η πλέον πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι η Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, όπως είναι φυσικό, κορυφώνονται με τη Νέα Δημοκρατία να μην αποτελεί εξαίρεση.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς [διαβάστε σχετικά εδώ] μια σειρά από «καινούρια» πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά της ανά την Ελλάδα μαζί με όλους τους εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονταν και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος, μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποτελούν και τις μοναδικές -μέχρι στιγμής, τουλάχιστον- «επίσημες» συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Εκλογική Περιφέρεια της Καβάλας.




«Σίγουρες» θα πρέπει να θεωρούνται και οι δύο γυναικείες συμμετοχές, αυτές της Βάσως Παπουτσή-Μήττα και της Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, «κλειδωμένη» θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Φιλόσογλου. Άλλωστε, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κάτι το οποίο ενισχύει τη βεβαιότητα ότι θα διεκδικήσει μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με τα παραπάνω δεδομένα, «ανοιχτή» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Καβάλας παραμένει μόνον μία θέση για έναν άνδρα. Αυτήν τη θέση διεκδικούν με σειρά προτεραιότητας:

  • ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας,
  • ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ,
  • ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής,
  • ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και
  • ο πρώην βουλευτής ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Πειραιώς, υποστηρίζουν πως οι τελικές, επίσημες ανακοινώσεις δεν θα γίνουν άμεσα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνουν και την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν «εκπνεύσει» η διορία κατάθεσης των ονομάτων στο Πρωτοδικείο!

Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, όπως έχει δηλωθεί επανειλημμένα από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρεία του κόμματος, θέλει η σύνθεση των ψηφοδελτίων στις Εθνικές Εκλογές να σηματοδοτήσουν την ανανέωση, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο ιδεών, θέσεων και προτάσεων.