ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας προς υποψήφιους βουλευτές ΝΔ: «Κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας» με τα Τενάγη

Αντίδραση της Νομαρχιακής επιτροπής για τις εξαγγελίες έργων στην περιοχή από υποψήφιους της ΝΔ, τα οποία όμως όπως υποστηρίζει υλοποιούνται ήδη

Την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας προκάλεσε τα όσα είπε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης στα Τενάγη των Φιλίππων, αναφορικά με τα έργα που απαιτούνται να γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Με ανακοίνωση της, στην οποία μεν δεν κατονομάζεται αλλά «φωτογραφίζεται» επαρκώς, κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή ότι «κομίζει γλαύκας εις Αθήνας», δηλαδή ότι χρησιμοποιεί πασίγνωστα πράγματα σα να ήταν άγνωστα, τονίζοντας  ότι σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί η μελέτη για τις διορθωτικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στα Τενάγη

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Εξαγγέλλουν έργα, των οποίων η υλοποίησή τους ήδη δρομολογείται»

«Ενημερώνουμε τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων και υπόσχονται στους αγρότες ότι «κατόπιν ενεργειών τους» θα λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των υδάτων ότι «κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας».

Τους ενημερώνουμε επίσης ότι τα μεγάλα έργα δεν κατασκευάζονται με «επαφές», αλλά με την εκπόνηση διαχειριστικών μελετών και τη διάθεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μετά την πάροδο σχεδόν ενενήντα χρόνων από τότε που έγιναν οι τελευταίες διορθωτικές παρεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε σύμβαση για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2019, όπως  προκύπτει από τη συμβατική υποχρέωση του μελετητή.

Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει ότι η υλοποίηση του  ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τους καλλιεργητές έργου προχωρά με σχέδιο και μεθοδικότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του για τα επόμενα 60 τουλάχιστον χρόνια και να ανακουφιστούν οι αγρότες των Τεναγών.

Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εξαγγέλλουν έργα, των οποίων η υλοποίησή τους ήδη δρομολογείται».