Θόδωρος Μουριάδης για Καλαμίτσα: Δεν θα επιτρέψω εισιτήριο, ακόμη και αν χρειαστεί να παυθώ από δήμαρχος

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καβάλας είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΤΑΔ-Τι θα γίνει φέτος με τις υποδομές της παραλίας και τον ναυαγοσώστη-Το πρόστιμο της Πολεοδομίας και η χρυσή τομή μεταξύ δήμου και ΕΤΑΔ

Μια πρώτη ανεπίσημη, αλλά ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα είχε ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στην Αθήνα όπου βρίσκονταν το διήμερο Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Όπως δήλωσε στη «ΝΕ», μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες: «Η λογική που ακολουθεί η ΕΤΑΔ είναι η λογική του ΤΑΙΠΕΔ, η άντληση εσόδων από κάθε ακίνητο που διαθέτει ως περιουσιακό στοιχείο της. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, τους διαμήνυσα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει εισιτήριο στην Καλαμίτσα, εξηγώντας τους ότι στη συνείδηση των Καβαλιωτών η Καλαμίτσα είναι μια λαϊκή παραλία, δεν είναι Μπάτης, δεν είναι Tosca, για να αναζητά Ρώσους ή άλλους επενδυτές. Τους είπα ότι θα βρουν απέναντί τους τον δήμο, τους Καβαλιώτες και εμένα προσωπικά, που αν χρειαστεί θα παυθώ και από τη θέση του δημάρχου, αν επιβάλλουν εισιτήριο. Πάνω στη συζήτηση τους είπα ότι έσοδα πρέπει να προσδοκούν μόνο από τα 4 καταστήματα που λειτουργούν. Θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ δήμου και ΕΤΑΔ, τα δυο να τα εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ και τα δυο ο δήμος Καβάλας».




Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουριάδης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΤΑΔ θα προσλάβει φέτος ναυγαγοσώστη και θα αναλάβει έστω και υποτυπωδώς εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές της παραλίας.

Τι θα γίνει με το πρόστιμο

Σχετικά με την προειδοποίηση της δημάρχου Καβάλας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας να μη φανεί ενδοτικός και να μη δεχθεί το σβήσιμο του προστίμου της Πολεοδομίας του 1 εκ. ευρώ, είπε: «Έτσι και αλλιώς ο δήμος δεν μπορεί από μόνος του να σβήσει το πρόστιμο, μπορεί όμως να το πετύχει η ΕΤΑΔ, αν τακτοποιήσει τα αυθαίρετα εντός της παραλίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αλλάξει ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο πρόεδρος, με τις πολιτικές εξελίξεις, θα έχουμε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και πιστεύω από την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο».