ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Η δήμαρχος να διώξει τον Γραμμένο

Ζητάει την απομάκρυνση του από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου λόγω υβριστικής και ρατσιστικής συμπεριφορά

Να απομακρύνει από την θέση του τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας Γιώργο Γραμμένο ζητάει με ανακοίνωση της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας, μετά τα όσα… ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας. Η Νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζει αυτά που εκστομίστηκαν από τον κ. Γραμμένο ως κρεσέντο αυταρχισμού, ρατσισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Παράλληλα ζητάει από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να σταματήσει να διασπείρει «ψευδείς και αδιασταύρωτες πληροφορίες» σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν στην Καβάλα, αφού όπως λέει το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την ακροδεξιά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«’’Προδόθηκε’’ από το ανοιχτό του μικρόφωνο και φανέρωσε το μίσος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Κρεσέντο αυταρχισμού, ρατσισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς για μία ακόμα φορά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Γιώργο Γραμμένο. Ο (και) πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας «προδόθηκε» από το ανοιχτό του μικρόφωνο και φανέρωσε το μίσος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο υβριστικό λεξιλόγιο του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, και γνωρίζοντας ότι το μικρόφωνο του είναι ανοιχτό, απείλησε ότι σε περίπτωση που θα έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στην Καβάλα «θα τον βρούμε μπροστά μας», πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα και απειλώντας ότι «θα χυθεί αίμα». Δυστυχώς, η κυρία δήμαρχος (και στέλεχος της ΝΔ) δεν αντέδρασε, όπως δεν έχει αντιδράσει σε καμία από τις προηγούμενες χυδαιότητες του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Το κλίμα πόλωσης, φόβου και μίσους που προσπαθούν να σπείρουν κάποιοι πριν τις εθνικές εκλογές, δεν θα περάσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Καβάλας, που έδειξε την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα ορθώσει για μία ακόμα φορά το ανάστημα της στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Καλούμε, έστω και στο παρά πέντε, τη δήμαρχο Καβάλας να απομακρύνει από τη θέση του τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και να σταματήσει να διασπείρει ψευδείς και αδιασταύρωτες πληροφορίες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την ακροδεξιά».