Τάνια Ελευθεριάδου: Διεκδικούμε από την Περιφέρεια αυτό που αναλογεί στο Νομό Καβάλας

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την Περιφέρεια ΑΜΘ πρωτοβουλίες και δράσεις για να μην μειωθεί το τουριστικό ρεύμα στη Θάσο

Στο πλευρό των επαγγελματιών της Θάσου που ζητούν ουσιαστική τουριστική προβολή δηλώνει η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου η οποία ενημερώθηκε από επιχειρηματίες του τουρισμού για τα προβλήματα με τα οποία άρχισε η τουριστική περίοδος. Η κ. Ελευθεριάδου βρίσκεται από το Σάββατο στη Θάσο στο πλαίσιο της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους άλλους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος.

Σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε στα στοιχεία από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» για τον Απρίλιο και το Μάιο που καταγράφουν κατακόρυφη μείωση των αφίξεων τουριστών, κυρίως από τη Γερμανία που αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά για το νησί. Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια μέσα στο φετινό καλοκαίρι, τότε θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στη σεζόν του 2020, λόγω της διακοπής πολλών πτήσεων που προγραμματίζει η άλλη σημαντική για την περιοχή αγορά, αυτή της Βρετανίας.

«Διεκδικούμε από την Περιφέρεια αυτό που αναλογεί στο Ν. Καβάλας. Είναι ανεπίτρεπτο η Θάσος να χάνει τουρίστες μετά από τόσο σημαντικές επενδύσεις, όταν η Περιφέρεια μπορεί να αντλήσει μέσω ΕΣΠΑ πάνω από 1 εκατομμύριο ετησίως, από ένα συνολικό κονδύλι περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Αρνούνται να χρηματοδοτήσουν δράσεις έστω και λίγων χιλιάδων ευρώ για να διατηρήσει η περιοχή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και τα κεκτημένα της στην ευρωπαϊκή αγορά. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών της Θάσου και καλούμε την Περιφέρεια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πριν να είναι αργά» δήλωσε σχετικά η υποψήφια βουλευτής Ν. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν ανταποκρίθηκε όπως όφειλε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για άνοιγμα στη Ρωσία και σε άλλες αγορές, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν ανταγωνιστικές περιοχές, όπως η Κεντρική Μακεδονία, που επέδειξαν πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

«Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, η οποία χειρίζεται κοινοτικά κονδύλια μεταξύ άλλων και για την τουριστική προβολή, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Η τοπική οικονομία κυρίως στη Θάσο αλλά πλέον και στον υπόλοιπο νομό Καβάλας, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πορεία του τουρισμού. Δεν θα αφήσουμε αυτό το κρίσιμο πεδίο στον αυτόματο πιλότο» δήλωσε η κ. Ελευθεριάδου η οποία, στον αντίποδα, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν πολλοί επαγγελματίες και τοπικοί φορείς με ίδια μέσα για να ανοίξουν ή να διατηρήσουν νέες αγορές, όπως για παράδειγμα του Βελγίου, της Πολωνίας κ.α.