Έκκληση Παπαφιλίππου προς τους Θάσιους να κάνουν χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι οι συμπατριώτες του δεν γνωρίζουν το νέο μέτρο και τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση του

Έκκληση στους Θάσιους συμπατριώτες του να κάνουν χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για να έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος, κάνει με δήλωση του ο Γιώργος Παπαφιλίππου. Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας διαπίστωσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εξόρμησης του κόμματος στο νησί ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος δεν γνωρίζουν τις ωφέλειες του νέου αυτού μέτρου που θεσπίζει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς με ΜΜΜ από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο η άγνοια αυτή οφείλεται και στην δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει στους πολίτες το έργο του, κάτι για το οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ΜΜΕ!

Ακολουθεί η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κόσμος της Θάσο δεν γνωρίζει το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

«Στην προεκλογική εξόρμησή μας στη Θάσο με μεγάλη λύπη διαπίστωσα την άγνοια που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους του νησιού για τις ωφέλειες του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ). Η άγνοια αυτή είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της δυσκολίας του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει γνωστές τις νομοθετικές παρεμβάσεις του και συνολικά το έργο του από τα ΜΜΕ, που το αντιμετώπιζαν πάντα υπονομευτικά.

Το ΜΙ, θεσπίζει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς με ΜΜΜ από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Δικαιούχοι του ΜΙ είναι:
α) οι κάτοικοι των νησιών και βέβαια και της Θάσου,
β) το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νησί,
γ) οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μόνιμη έδρα στο νησί.

Διαδικασία εγγραφής και χρήσης του δικαιώματος:
1) Με την εγγραφή στον ιστότοπο https://metaforikoisodynamo.gr/ κάθε άτομο και κάθε επιχείρηση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό (ΜΑΝ).
2) Κατά την έκδοση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου καταχωρείται το ΜΑΝ και στη συνέχεια πιστώνεται στο λογαριασμό του δικαιούχου το ποσό που του αναλογεί.
Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική  ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, https://metaforikoisodynamo.gr/.
Κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου να κάνουν χρήση του ΜΙ γιατί έτσι θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος».