Όταν η αλήθεια διαστρεβλώνεται για επικοινωνιακούς σκοπούς

Απάντηση του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη για τη δήλωσή του αναφορικά με τον συνταγματικό περιορισμό των βουλευτικών θητειών

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντά στη δήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη, υποψήφιου βουλευτή Καβάλας και Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον συνταγματικό περιορισμό των βουλευτικών θητειών (διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του κ. Λαζαρίδη).

Αναλυτικά η απάντηση του Γιώργου Παπαφιλίππου

Κατά την πρόσφατη αναθεωρητική διαδικασία στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιείχε την αναθεώρηση του άρθρου 56 με την προσθήκη 5ης παραγράφου, που θέσπιζε προσωρινό κώλυμα εκλογιμότητας μετά από 3 συνεχείς βουλευτικές περιόδους, ελάχιστης διάρκειας 32 μηνών η καθεμία.

Αντίθετα, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν προέβλεπε καμία απολύτως διάταξη για περιορισμό των βουλευτικών θητειών και ούτε φυσικά η Νέα Δημοκρατία αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε από 157 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 113 και υπήρξε και 1 παρών.

Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν τάσσεται υπέρ του περιορισμού των βουλευτικών θητειών.

Συνεπώς ο κύριος Μακάριος Λαζαρίδης:

  • ή είναι αντίθετος με την επίσημη κομματική γραμμή
  • ή χρησιμοποιεί κατά βούληση άρθρα του Συντάγματος για να αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα