Νίκος Παναγιωτόπουλος: Χρειάζεται προσπάθεια για να καταρρίψουμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ξεκάθαρος στόχος της αυτοδυναμίας, η ανάγκη συσπείρωσης απέναντι στην «προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η δυσαρέσκεια τού νυν βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου απέναντι σε ορισμένες τοποθετήσεις του Μακάριου Λαζαρίδη

Με βολές εκτός και… εντός Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για την Καβάλα ο νυν βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παναγιωτόπουλος το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας.

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταρρίψουμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει δεινά στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ και το ότι «ο προεκλογικός αγώνας θα κριθεί στην οικονομία, με τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη στο να μειώσει την φορολογία που ταλαιπώρησε τη μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό ασφαλιστικό σύστημα, να φέρει επενδύσεις, ανάπτυξη και να υπάρξουν χαμηλές εισφορές, αλλά πρέπει και να επιστρέψει στη χώρα ο νόμος και η τάξη γιατί στο κράτος έχουν γίνει όλα μπάχαλο».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «είναι ψέματα αυτά που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Κανείς δεν κινδυνεύει από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τα λεφτά, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται…»

Κληθείς να σχολιάσει, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, τη δημόσια παρουσίαση του πόθεν έσχες του συνυποψηφίου του Μακάριου Λαζαρίδη -το οποίο είναι αναρτημένο και στη προσωπική του ιστοσελίδα- ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε με αυστηρότητα, λέγοντας ότι «το δικό μου πόθεν έσχες είναι αναρτημένο δημόσια εδώ και 10 χρόνια, επομένως δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να κουνήσω ένα χαρτί στον αέρα για να αποδείξω ότι λειτουργώ με όρους διαφάνειας. Το ότι λειτουργώ με όρους διαφάνειας είναι αυτονόητο εδώ και πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα τα λεφτά, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται και δεν είναι θέμα να κραδαίνει κάποιος ένα φύλλο στον αέρα και να λέει αυτό είναι το πόθεν έσχες μου, είμαι καθαρός».

«Να επιχειρηματολογούμε τις προτάσεις της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ…»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε και στην ερώτηση περί του συνταγματικού «κλειδώματος» των βουλευτικών θητειών στις 2, το πολύ 3 θητείες, θέμα το οποίο έθεσε ο κ. Λαζαρίδης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί περιορισμός στη βούληση του λαού για το ποιος θέλει να τον εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

«Λυπάμαι γιατί ένας συνυποψήφιός μου χρησιμοποίησε ως πολιτικό του επιχείρημα μια θέση την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση καίτοι ο συνυποψήφιός μου πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία και θα συνιστούσα σε όλους τους συνυποψηφίους μου να επιχειρηματολογούμε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείζονος σημασίας δημόσια ζητήματα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ένας βουλευτής δεν μπορεί να εκπονεί αναπτυξιακά σχέδια, παρά μόνο να συνδράμει το έργο τον τοπικών φορέων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με αυτό».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «ποτέ δεν πέταξα φέιγ βολάν για αυτά που έκανα για την Καβάλα, ούτε θα το κάνω ποτέ, γιατί ποτέ δεν πίστευα στο “κατόπιν ενεργειών μου”. Μετά από πολλά βαρέα που κόλλησα στο Κοινοβούλιο νομίζω ότι φτάνω στο σημείο στο οποίο θα είμαι πιο χρήσιμος και αποδοτικός παρά ποτέ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, πάντως, εμφανίστηκε ενωτικός ως προς τον στόχο της ΝΔ, ήτοι την αυτοδυναμία, ένας στόχος που όπως τόνισε, μπορεί να υλοποιηθεί με σύνθημα «πάμε δυνατά όλοι μαζί».