Η Καβάλα στο πλευρό του Osman Kavala

4μελης αποστολή, ανάμεσα τους και 3 δικηγόροι θα παραστεί στη δίκη του Τούρκου ακτιβιστή και φίλου της Καβάλας κομίζοντας επιστολή της δημάρχου Καβάλας προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, εκδικάζεται στα δικαστήρια των  φυλακών της Silivri, στην Τουρκία, η δίκη με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων τον Osman Kavala, ακτιβιστή και υπερασπιστή των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επίτιμου δημότη Καβάλας και από τα ιδρυτικά και διακεκριμένα μέλη του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, ο οποίος κατηγορείται για ανάμιξή του στο πραξικόπημα του 2016, κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ήδη ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη αποστολή τριών συμπολιτών δικηγόρων, του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Αθανασίου, του Χάρη Δαλκίτση και του πρώην γεν. γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Πατσάκα, καθώς και του Προέδρου του «Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού» Γιάννη Βύζικα, οι οποίοι θα παραστούν στη δίκη ως παρατηρητές.

Οι πιο πάνω κομίζουν επιστολή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την οποία θα παραδώσουν στον Πρόεδρο του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη. Στην επιστολή της η Δήμαρχος, περιγράφει τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στον Osman Kavala και τον Δήμο Καβάλας, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη Καβάλας και εκφράζει την βεβαιότητα, πως γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, και κυρίως την προσήλωσή του και τους αγώνες του για το δημοκρατικό ιδεώδες, οι όποιες κατηγορίες, έχουν αποδοθεί σε βάρος του, δεν μπορεί παρά να οφείλονται, είτε σε παρανόηση, είτε σε εσφαλμένες πληροφορίες, είτε σε πλάνη. Κι αυτό μένει να διερευνήσει και να διαπιστώσει το εν λόγω δικαστήριο και να αποκαταστήσει τον Osman Kavala (κι αυτό εύχεται), με τη δίκαιη δίκη, την αμερόληπτη και ορθή κρίση, τηρώντας το δημοκρατικό και ανθρωπιστικό κεκτημένο, το τεκμήριο της αθωότητας και της δίκαιης δίκης.