Αλέξης Τσίπρας από Καβάλα: Η κάλπη είναι άδεια, τίποτε δεν έχει κριθεί [φωτογραφίες]

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το τι κρίνεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και κάλεσε τους καβαλιώτες να μην κάνουν αναστροφή για να γυρίσουν πίσω-Ο όρος του Βασίλη Βασιλικού και το μήνυμα ενότητας ενόψει της 7ης Ιουλίου

Από την γεμάτη πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα και παρουσία των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Καβάλα, αλλά και του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους Καβαλιώτες και στις Καβαλιώτισσες, καλώντας τους να μην κάνουν αναστροφή για να γυρίσουν πίσω.

Τον πρωθυπουργό προσφώνησε ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Μπόνος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μαζί μας και όταν αγωνιζόμασταν ενάντια στον λιθάνθρακα, ήταν εδώ μαζί μας τον Σεπτέμβρη του 2015. Να μην επιτρέψουμε να καταστραφούν όσα σχεδιάσαμε.




»Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης ή αν θα επιστρέψουμε στην εποχή της άναρχης ανάπτυξης και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, αποφασίζουμε για την ίδια τη ζωή μας».

Βασίλης Βασιλικός: Σκεφτείτε καλά πριν ρίξετε το βόλι

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας, θάσιος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι ξανά στην πόλη που γεννήθηκα και αγάπησα όσο καμία άλλη, στην πόλη που 2000 χρόνια μετά απέκτησε το προσωνύμιο μικρή Μόσχα, στην πόλη των καπνεμπόρων που καίγανε τα χιλιάρικα και των καπνεργατών που δούλευαν με τον βούρδουλα.

»Είμαι σίγουρος πως θα χαίρεται απόψε ο πατέρας μου. Και στέκομαι δίπλα σε έναν πρωθυπουργό 40 χρόνια μικρότερό μου που πέτυχε τόσα. Αλέξη, σ’ ευχαριστώ για την τιμή να ηγηθώ του 12νθρωπου συνδυασμού επικρατείας, αν και ποτέ δεν συμμετείχα ενεργά στην πολιτική. Εγώ μέσα από τον πολιτισμό εξάσκησα την πολιτική. Θα σας πω για το τι χωρίζει τη δεξιά από την αριστερά. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά τους; Η δεξιά έχει την αναλγησία της απέναντι στους πολίτες και η αριστερά την κοινωνική ευαισθησία στους μη προνομιούχους.

»Στην κρίση μπήκαμε με το πρώτο μνημόνιο, όπου ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση, ούτε για  τα στοιχειώδη. Ακολούθησε το δεύτερο μνημόνιο όπου πληρώναμε τους φόρους μας 4 φορές περισσότερο μέσω της ΔΕΗ. Ακολούθησε το μαύρο της ΕΡΤ, ώσπου πήραμε ανάσα μετά το 2015. Η κυβέρνηση πολέμησε και πέτυχε να βγάλει τη θηλιά του τρίτου μνημονίου, βέβαια μάτωσε πάλι ο λαός, ο οποίος σήμερα ανασυντάσσεται και κρίνει με τη λογική πλέον και όχι με το συναίσθημα, για να μη ξηλωθεί ό,τι με αίμα και ιδρώτα κατάφερε ο νεαρός πρωθυπουργός μας, σκεφτείτε το αυτό, πριν ρίξετε το βόλι. Λύσσαξαν να τον πολεμούν τα ΜΜΕ και αυτός πάντα με το χαμόγελο μάς φέρνει την αισιοδοξία».

Αλέξης Τσίπρας: Η κάλπη είναι άδεια, τίποτε δεν έχει κριθεί

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρωθυπουργός, αρχικά αποκάλυψε ότι η συγκέντρωση και ομιλία  της Καβάλας ήταν ο μοναδικός όρος που έθεσε ο Βασίλης Βασιλικός, από τον οποίον ζήτησε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στη συνέχεια είπε: «Γεια σας συμπολίτες μου, βρίσκομαι εδώ στην πόλη που πέρασα τα καλύτερα καλοκαίρια μου. Ο Βασίλης Βασιλικός μού ζήτησε ένα πράγμα μόνο, να οργανώσουμε μια συγκέντρωση εδώ στην Καβάλα, τη γενέτειρά του και να απευθύνει και ο ίδιος έναν χαιρετισμό.  Δεν του χαλάσαμε το χατίρι. Η σημερινή σας παρουσία είναι το πιο απτό μήνυμα ότι τίποτε δεν έχει κριθεί, η κάλπη θα είναι άδεια, με την παρουσία σας μας δίνετε πίστη.

»Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή αν θα γυρίσουμε πίσω, αποφασίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον μας, αλλά με τη ζωή μας δεν παίζουμε. Προσπαθούν μέσα στη ραστώνη του καλοκαιριού να μας οδηγήσουν βουβά εκεί που θέλουν. Ας τους αφήσουμε στην αλαζονεία τους, ας τους αφήσουμε να ράβουν κουστούμια εξουσίας, να περιφέρονται στα τηλεοπτικά πάνελ με ύψος Καρδιναλίων και να εκβιάζουν ότι θα τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό αν δεν τους δώσει αυτοδυναμία.

»Εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε και μαζί να χτίσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση και σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι σε όσα καταφέραμε. Το δικό μας σχέδιο είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, που θα προοδεύει σε κάθε τομέα, μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και δεν ξεχνάμε ότι επί των ημερών μας 400.000 γύρισαν στις θέσεις εργασίας, ότι επαναφέραμε τον κατώτατο μισθό.

»Μπορούμε να πετύχουμε στο τέλος της επόμενης τετραετίας να φτάσει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα. Θα συνεχίσουμε ή θα κάνουμε αναστροφή να γυρίσουμε πίσω; Ζητάμε εντολή να πάμε μπροστά. Δε μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω. Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από αμνησία. Δεν είναι ο φόβος, αλλά η λογική που χαρακτηρίζει τα λόγια μας. Σας καλώ να μπούμε στην τελική ευθεία της πιο δύσκολης μάχης. Μπορούμε να πετύχουμε την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία της χώρας. Το 2015 κάναμε όλη την Ευρώπη να μιλάει για εμάς, ας την κάνουμε και τώρα. Τους δοκιμάσαμε, πλήγωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, τους ανάγκασαν να περιμένουν μάταια μια σύνταξη. Τώρα αποφασίζουμε και μιλάμε για τη ζωή μας και με τη ζωή μας δεν παίζουμε».

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία Τσίπρα στην Καβάλα