Ο «όρος» Βασιλικού στον Τσίπρα για την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Καβάλα

Ο πρωθυπουργός «δεν του χάλασε το χατίρι» - Τι είπε ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας

ΟΒασίλης Βασιλικός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 πριν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, την πόλη από όπου κατάγεται.




«Η ειδοποιός διαφορά της Δεξιάς από την Αριστερά είναι μόνο μία, η Δεξιά έχει την αναλγησία στη συμπεριφορά της απέναντι στους πολίτες και η Αριστερά την κοινωνική ευαισθησία ως συμπεριφορά απέναντι στους μη έχοντες, τους μη προνομιούχους, αυτούς που παλεύουν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κανένας έντιμος αναλυτής δεν επιτρέπεται να παραβλέψει», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Βασιλικός υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε και πέτυχε να βγάλει τη θηλιά του τρίτου μνημονίου από τον σβέρκο του ελληνικου λαού. Είπε ότι στις ευρωεκλογές ξεθύμανε ο λαόις και τώρα ανασυντάσσεται και βλέπει με τη λογική και όχι το συναίσθημα, τον λόγο που πρέπει να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση, αντί να έρθει άλλη να ξηλώσει ό,τι πέτυχε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Ο «όρος» για την υποψηφιότητά του

Για σπουδαίο άνθρωπο και κορυφαίο διανοούμενο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Βασίλη Βασιλικό. Είπε ότι ένα πράγμα τού ζήτησε ο κ. Βασιλικός αποδεχόμενος την πρόταση του πρωθυπουργού να είναι επικεφαλής, να διοργανωθεί μια προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα με εκείνον να κάνει την εισαγωγική τοποθέτηση, όπως και έγινε! «Δεν του χαλάσαμε το χατίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον Βασίλη Βασιλικό:

«Γεια σας συμπολίτες μου, είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι πάλι εδώ, σε αυτή την πόλη που τόσο αγάπησα. Στην πόλη που πέρασα τις πιο όμορφες στιγμές, τα παιδικά μου καλοκαίρια. Και είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, μαζί με τον Βασίλη Βασιλικό, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν κορυφαίο διανοούμενο, που μου έχει κάνει τη μεγάλη αυτή τιμή, να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειάς μας, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

»Και μου ζήτησε ένα πράγμα μόνο, όταν του πρότεινα να είναι υποψήφιος, και το ζήτησε σε μένα, λέγοντας το ναι, ενώ ήξερα πόσες πολλές φορές του είχε ζητηθεί, ακόμα και από έναν άνθρωπο που αγαπούσε και εκτιμούσε, τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και αρνήθηκε. Αλλά σε εμένα είπε ναι, με μια προϋπόθεση: να οργανώσουμε μια συγκέντρωση εδώ, στη γενέτειρά του, στην Καβάλα. Και να κάνει αυτός τον εισαγωγικό λόγο.

»Και δεν του χαλάσαμε σήμερα το χατίρι. Και είμαστε χαρούμενοι και χαρούμενες για αυτό. Και τον αγαπάμε πολύ».