Κυριάκος Μητσοτάκης από Καβάλα: Σήμερα τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας [φωτογραφίες]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και για τη μνήμη του πολιούχου Αποστόλου Παύλου-Οι δηλώσεις του για την Καβάλα και τις εκλογές

Στην Καβάλα βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2019, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη μνήμη του πολιούχου Αποστόλου Παύλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε το απόγευμα στην Καβάλα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του και υποψήφιο βουλευτή για την Καβάλα Μακάριο Λαζαρίδη όπου αρχικά παρακολούθησε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου.




Στην είσοδο του ναού τον υποδέχθηκε η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα, ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνέχεια, συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου, με την πομπή να καταλήγει στο Βήμα του Απόστολου Παύλου, στην παραλία της Καβάλας, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των Αρχών και των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ για τον Νομό Καβάλας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος καλωσόρισε και προσφώνησε τον κ. Μητσοτάκη, ενώ του επέδωσε το ασημένιο μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου.

Ο κ. Μητσοτάκης πριν καταλύσει σε ξενοδοχείο της Καβάλας όπου θα διανυκτερεύσει, συνομίλησε με απλό κόσμο και φωτογραφήθηκε με νέους ανθρώπους, ενώ το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

«Η μνήμη μας επιστρέφει σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αποστόλου Παύλου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε μεταξύ άλλων τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στην Καβάλα, ενώ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Μακεδονίας για όλο το έθνος και κυρίως για τις σημερινές γενιές.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου ο Απόστολος Παύλος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη γη της Μακεδονίας για να κοινωνήσει το λόγο του Θεού. Ταυτόχρονα, η Καβάλα, γιορτάζει και την απελευθέρωσή της και η μνήμη μας επιστρέφει σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

»Σε μια εβδομάδα από τώρα έχουμε εθνικές εκλογές και εύχομαι και ελπίζω να ανατείλει μια νέα μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα μας. Με όλο το έθνος ενωμένο να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα μας σε σπουδαίες στιγμές».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα