Μακάριος Λαζαρίδης: Η ΝΔ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επαναφέρει τη δημόσια υγεία στο επίπεδο που αξίζει στους Έλληνες πολίτες

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σοβαρό, κοστολογημένο και απολύτως εφαρμόσιμο σχέδιο, για να επαναφέρει τη δημόσια υγεία στο επίπεδο που αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι τα νοσοκομεία θα ενισχύονται ετησίως με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και θα προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων». Αυτά υπογράμμισε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε τις Κλινικές του νοσοκομείου και συζήτησε με ιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Ενημερώθηκε για μια ακόμη φορά από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και αφορούν στη λειτουργία και στην έλλειψη προσωπικού και υλικών. Ο κ. Λαζαρίδης διαπίστωσε ο ίδιος τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό για να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, το οποίο και ευχαρίστησε.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει αφεθεί στην πρωτοβουλία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο κάνει κάθε τι το ανθρωπίνως δυνατό προς το σκοπό αυτό.

Τα προηγούμενα έτη διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταστροφικές συνέπειες, μεταξύ άλλων, και για τη δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που ευαγγελιζόταν την προάσπιση της δωρεάν Δημόσιας Υγείας έχει οδηγήσει στην απόλυτη παρακμή τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σοβαρό, κοστολογημένο και απολύτως εφαρμόσιμο σχέδιο, για να επαναφέρει τη δημόσια υγεία στο επίπεδο που αξίζει στους Έλληνες πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι τα νοσοκομεία θα ενισχύονται ετησίως με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και θα προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

Επίσης, θα καθιερωθεί ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.  Με ενημέρωση των πολιτών – μέσω SMS ή email – για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές δομές.

Συγχρόνως θα επεκταθεί η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες των συμπολιτών μας. Θα καθιερωθεί ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες όπως ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.α. αλλά και κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών όπως ασθενείς με καρκίνο κ.α.

Τέλος, θα μειωθούν οι ουρές παντού με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας αξιοποιώντας παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με τη χρήση της τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.τ.λ.».