Παρέμβαση Θόδωρου Μουριάδη υπέρ του Park Food Festival

Ο επόμενος Δήμαρχος Καβάλας ζητά να ξεπεραστούν η «τυπολατρία, η γραφειοκρατία και οι ξεπερασμένες λογικές» και όχι μόνον να πραγματοποιηθεί, αλλά και να γίνει θεσμός το φεστιβάλ που «αγκάλιασε» ο κόσμος

Στον απόηχο της ουσιαστικής «ακύρωσης» του 2ου Park Food Festival από το Δημοτικό Συμβούλιο [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ] o Θόδωρος Μουριάδης παρεμβαίνει με δήλωσή του και ζητά να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ που έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 12-14 Ιουλίου 2019 στο πάρκο Φαλήρου.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καβάλας υπογραμμίζει ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια» να ακυρώνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προσπάθειες και να απογοητεύουμε ανθρώπους που συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας, πλέκοντας το εγκώμιο της διοργανώτριας Action Team «που έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής».
Ο κ. Μουριάδης αποδίδει την «ακύρωση» της διοργάνωσης στην «τυπολατρία», τη «γραφειοκρατία» και τις «ξεπερασμένες λογικές» που επικράτησαν, ζητώντας παράλληλα να τηρηθεί η οικεία νομοθεσία και οι συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Μουριάδη.

Να πραγματοποιηθεί το Food Park Festival

«Το Food Park Festival είναι μία από τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις, η οποία αγκαλιάστηκε από τους Καβαλιώτες. Το Φεστιβάλ επισκέφτηκαν χιλιάδες συμπολιτών μας και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Αντίστοιχα, η Action Team έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και οι εθελοντικές της πρωτοβουλίες έγιναν αποδεκτές με χαρά και ικανοποίηση από τους δημότες μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να τις στηρίζουμε και να τις ενισχύουμε.

Το διαδικαστικό κομμάτι και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, αλλά αφορούν αποκλειστικά εμάς που πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε όχι μόνο να γίνει αλλά και να εδραιωθεί το συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια να ακυρώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις ή να απογοητεύουμε ανθρώπους που έχουν τέτοιες ιδέες και συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας. Η Καβάλα χρειάζεται αυτήν τη ζωντάνια και αυτές τις πρωτοβουλίες.

Προφανώς, η οικεία νομοθεσία πρέπει να τηρηθεί, όπως και οι συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού. Δεν είναι, όμως, δυνατόν η τυπολατρία, η γραφειοκρατία και τυχόν ξεπερασμένες λογικές να κρατάνε τον Δήμο μας πίσω. Όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργαστούμε, να συζητήσουμε και να βρούμε λύση ακόμη και για την φετινή διοργάνωση. Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, αυτό υπαγορεύει και επιτάσσει και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου».