Γιώργος Καλαντζής: Σήμερα στέλνουμε ηχηρό μήνυμα νίκης και εμπιστοσύνης [φωτογραφίες]

Σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα και με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ-Η δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο «ευχαριστώ»

Μήνυμα νίκης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Γιώργου Καλαντζή, έστειλαν το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2019 από την Καβάλα οι Καβαλιώτες και οιΚαβαλιώτισσες που παρακολούθησαν την κεντρική προεκλογική ομιλία του πρώην υπουργού στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Airotel GALAXY.

Ο Γιώργος Καλαντζής μέσα σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, περιστοιχισμένος από συνεργάτες, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δικούς του ανθρώπους, μίλησε από καρδιάς και απευθυνόμενος προς τους φίλους και τις φίλες από κάθε γωνιά της Καβάλας μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις για την επόμενη νικηφόρα μέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.




Υπογράμμισε μάλιστα με έμφαση ότι η εκδήλωση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μία και μοναδική λύση για μια πολιτικά ισχυρή κυβέρνηση.

«Τι ωραίο μήνυμα στέλνετε εσείς με την παρουσία σας σήμερα από την Καβάλα», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με ΝΔ και συνέχισε: «τι ωραίο μήνυμα στέλνουμε εμείς μαζί από δω, από την πόλη μας, την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δουλέψαμε, κάναμε τις οικογένειές μας, δημιουργήσαμε τις δουλειές μας, στήσαμε τα σπιτικά μας, κάναμε τους φίλους μας. Από εδώ που εμείς μαζί όλα τα χρόνια αγωνιστήκαμε για να πάμε την Καβάλα μας πιο μπροστά, πιο ψηλά, εκεί που της αξίζει. Από την Καβάλα που εμείς μαζί μάθαμε πάντα να κοιταζόμαστε στα μάτια και να λέμε αλήθειες. Χωρίς λαϊκισμούς και κούφιες υποσχέσεις. Με ειλικρίνεια και αλήθεια. Έτσι μάθαμε, έτσι ξέρουμε. Και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε μεταξύ μας δεν μπορεί κανείς να τη διαταράξει, να τη θολώσει, να την αλλάξει» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καλαντζής.

Δεν υπήρχε καμία συνέπεια λόγων και έργων

Ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας με έμφαση ότι όλα αυτά τα χρόνια που άσκησαν εξουσία «δεν υπήρχε καμία συνέπεια λόγων και έργων» και συνέχισε λέγοντας πως «ό,τι υπόσχονταν και δεσμεύονταν ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα το αθετούσε. Θα μείνει στην ιστορία ως μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που κυβέρνησε την Ελλάδα. Υποσχέθηκε κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας και των μνημονίων που δημιουργούν οικονομική ύφεση και την ίδια στιγμή εφάρμοσε και ψήφισε νέα μνημόνια και οικονομικά μέτρα».

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα ανοιχτά θέματα που έπληξαν, όπως είπε, την οικονομία, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και οδήγησαν το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών σε μείωση, ενώ υπογράμμισε και τα μεγάλα πολιτικά λάθη που έκανε η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση μείζονος σημασίας θεμάτων που απασχολούσαν την ελληνική κοινωνία.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εγκληματική ενέργεια»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας ο πρώην υπουργός στο μεγάλο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας αναφέροντας σε υψηλούς τόνους ότι «αν ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι όσο περνάει ο καιρός ο κόσμος και ειδικά ο κόσμος της βόρειας Ελλάδα και της Μακεδονίας θα ξεχνάει αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος της ιστορικής πραγματικότητας μιας ολόκληρης περιοχής είναι πολύ γελασμένοι. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο οι κάτοικοι της Μακεδονίας νιώθουν εξοργισμένοι και προδομένοι γιατί βλέπουν τον αντίκτυπο της συμφωνίας και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν να μαζέψουν τα απόνερα αυτής της συμφωνίας που δεν πρόσφερε τίποτε απολύτως στη χώρα. Κανένα κέρδος, κανένα όφελος. Δεν μπορεί λοιπόν παρά η Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ιστορικής πραγματικότητας της πατρίδας μας», ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι ντροπή για κάθε δημότη μιας Μακεδονικής πόλης σαν την Καβάλα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση για τον ΑΟΚ

Στο μέλλον της αγαπημένης ομάδας όλων των Καβαλιωτών του ΑΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλαντζής παρουσιάζοντας μάλιστα τη δική του πρόταση και θέση για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών λέγοντας ότι αυτή κρίνεται «επιβεβλημένη, ώστε να καταστεί το ποδοσφαιρικό προϊόν της χώρας ανταγωνιστικό, ακολουθώντας τα ποδοσφαιρικά πρότυπα των προηγμένων χωρών της Ευρώπης, όμως με ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο και ταυτόχρονα με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να υπάρχει και ανταγωνισμός, αλλά και να μην αναλώνονται οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών σε κοστοβόρες μετακινήσεις».

Οι προτεραιότητες για τοπική ανάπτυξη

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε, να υπάρξει συνολικότερη ανάπτυξη στην περιοχή και δημιουργία περισσότερων επαγγελματικών ευκαιριών για τους νέους. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε:

  1. Στην ολοκλήρωση όλων των λιμενικών έργων υποδομής στο εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ της Νέας Καρβάλης
  2. Στην υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο εμπορικό λιμάνι, δε νοείται σύγχρονο εμπορικό λιμάνι να μην  έχει σιδηροδρομική σύνδεση
  3. Στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 που θα ενώσει την Καβάλα και τη Δράμα χαράζοντας μια νέα αναπτυξιακή διάσταση για την ανατολική Μακεδονία
  4. Τη συνεργασία με την πολιτεία ώστε να ξεμπλοκάρουν έργα που θα τονώσουν την τοπική οικονομία και ανάπτυξη όπως η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου, των παλιών στρατοπέδων και κατ’ επέκταση την προσέλκυση επενδύσεων
  5. Τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καβάλας
  6. Τη στήριξη των επιχειρήσεων στοχεύοντας στη βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος

«Οι Καβαλιώτες θυμούνται και τιμούν»

Στην ομιλία του ο κ.  Καλαντζής έκανε μια άκρως τιμητική αναφορά σε πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Καβάλας λέγοντας με έμφαση ότι «ζούμε σε μία από τις χειρότερες περιόδους του τόπου μας, ίσως για το λόγο αυτό ο μηδενισμός του έργου σημαντικών ανθρώπων που πρόσφεραν στην Καβάλα βλάπτει πάρα πολύ την ηθική μας υπόσταση, πρόσωπα όπως του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, του Νικόλαου Μάρτη, του Γιάννη Τσακλίδη, του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, του Ευάγγελου Ευαγγελίου, του Λευτέρη Αθανασιάδη και άλλων. Ας μην έρχονται λοιπόν οι όψιμοι “Καβαλιώτες” ως σωτήρες του δικού μας τόπου. Ο καθένας τους από τη δική του μεριά και τη θέση που υπηρέτησε πρόσφερε στον τόπο και με τις αποφάσεις που έλαβε βοήθησε στην υλοποίηση έργων που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

«Σε σας οφείλω ότι κατάφερα να εκπροσωπώ την Καβάλα στις κυβερνήσεις της ΝΔ»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία τόνισε «η χώρα έχει ανάγκη μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Μακεδόνες έχουμε ανάγκη να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι μπορούμε. Εμείς μαζί μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει, έχουμε δώσει εξετάσεις. Γνωριζόμαστε. Σε ‘σας οφείλω το ότι κατάφερα να εκπροσωπώ την Καβάλα στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Στη δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη. Και σας ευχαριστώ για όλα τα χρόνια, για την αγάπη σας. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω ξεχωριστά για τον αγώνα που δίνουν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια τη γυναίκα μου, τη Ντόρα και τον γιο μου, τον Κωνσταντίνο. Χωρίς εκείνους δεν θα είχα καταφέρει όσα κατάφερα».

«Σας ζητώ», σημείωσε ο πρώην υπουργός, «να σταθούμε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου μας, που σε λίγες μέρες αναλαμβάνει τη μεγάλη και ιστορική ευθύνη να οδηγήσει την Ελλάδα στο φως. Μπορεί και ξέρει τον τρόπο. Δίπλα του όλοι εμείς, για την Ελλάδα μας, για τη Μακεδονία μας, για την Καβάλα μας».