Μακάριος Λαζαρίδης: Ισχυρή λαϊκή εντολή για την Ελλάδα, για την Καβάλα [φωτογραφίες]

Στο κατάμεστο από κόσμο roof garden του ξενοδοχείου GALAXY ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ έδωσε την τελευταία προεκλογική «μάχη», ενώ την επομένη επισκέφτηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του δήμου Νέστου

«Το διακύβευμα των εκλογών συμπυκνώνεται σε μια φράση: Ισχυρή λαϊκή εντολή». Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019 στο roof garden του ξενοδοχείου GALAXY μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό. Μάλιστα, ήταν τόσος ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον χώρο ώστε όσοι άργησαν να προσέλθουν δεν κατάφεραν να χωρέσουν.

«Στις 7 Ιουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον ίδιο στόχο: Ισχυρή λαϊκή εντολή για την Ελλάδα που αξίζουμε! Εντολή για ισχυρή κυβέρνηση  με ορίζοντα τετραετίας. Εντολή για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Εντολή για κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εντολή για να πάει επιτέλους η Καβάλα μπροστά. Στις 7 Ιουλίου θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα, μέσα και έξω από τα σύνορά μας. Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της Κυριακής. Γιατί εσείς θα αποφασίσετε αν ο τόπος θα έχει σταθερή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας. Και όχι μόνο! Και αυτό μόνον η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να το εξασφαλίζουν. Η χώρα δεν αντέχει το κενό εξουσίας. Δεν μπορεί να μείνει η χώρα ακυβέρνητο καράβι στα άγρια κύματα που σηκώνονται γύρω μας. Η Ελλάδα δεν αντέχει την ασυνεννοησία, τα κομματικά παζάρια. Δεν χρειάζεται άλλες περιπέτειες. Γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να μη λείψει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη. Να μη δώσουμε περιθώριο ούτε στην αποχή, αλλά ούτε και στην επιλογή μικρότερων κομμάτων που δεν έχουν όραμα και σχέδιο για το αύριο. Που θα είναι χωρίς ρόλο την επόμενη μέρα».

Για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει απέναντι στους πολίτες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τόνισε: «Στόχος δικός μας είναι να δούμε την κοινωνία μας να ευημερεί. Τις οικογένειες όλων των συμπατριωτών μας να ζουν με αξιοπρέπεια. Να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας. Τους δικούς μας ανθρώπους να γυρίζουν στην πατρίδα. Τους νέους μας να βγαίνουν στην κοινωνία με διαβατήριο τις γνώσεις και το ταλέντο τους. Με ευκαιρίες μπροστά τους. Με δυνατότητες να κάνουν κάτι δικό τους. Με περιθώρια για νέες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

»Στόχος δικός μας είναι να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων. Να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα που μας αξίζει. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια ικανή κυβέρνηση. Αποφασισμένη να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άμεση επιδίωξή μας είναι να χτίσουμε ένα ελκυστικό και γόνιμο αναπτυξιακό περιβάλλον. Με δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, με ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, με Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που δε θα μένει στα χαρτιά, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με σημαντικές φορολογικές μειώσεις. Μειώνουμε τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ.

»Δεσμευόμαστε, παράλληλα, να στηρίξουμε τη νέα  και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ εκείνους που γονάτισαν από την κρίση. Να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις για να αποκτήσουν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν. Να δώσουμε αέρα ελευθερίας, ευκαιρίες δημιουργίας, δυνατότητες προόδου σε όλους τους Έλληνες. Δεσμευόμαστε να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες -καλύτερα αμειβόμενες- δουλειές. Ναι, και εδώ στην Καβάλα. Αρκετά περιμέναμε, αρκετά υπομείναμε.  Μόνο έτσι θα έχουμε ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτός είναι ο στόχος  της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ Μίμης Χριστοφιλογιάννης προλόγισε τον υποψήφιο βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη

Σε ό,τι αφορά το όραμά του για την Καβάλα ο κ. Λαζαρίδης αφού αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Καβάλα 2020-2050» που εκπόνησαν με πρωτοβουλία του οι καθηγητές του Χαροκόπειου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με σχέδιο και όραμα και για τον Νομό Καβάλας. Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις -το ξέρουμε όλοι πολύ καλά- δεν αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ρεαλισμός και ικανοί άνθρωποι για να μπορέσει ο Νομός μας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Όχι για τους λίγους. Για όλους τους πολίτες. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια, ότι μπορούμε να καταστήσουμε την περιοχή μας αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα».

Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2019 ο κ. Λαζαρίδης επισκέφτηκε τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία αγροτικές περιοχές του δήμου Νέστου.