Μακάριος Λαζαρίδης: «Αν ήμουν ο κ. Δράκος θα δήλωνα παραίτηση, με πολέμησαν σε χυδαίο βαθμό»

Απασφάλισε μετά την εκλογή του ο νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας, με επίθεση σε Μπάμπη Δράκο και άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ Καβάλας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο νεοεκλεγείς  πλέον βουλευτής ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος σε όσους τον πολέμησαν από την αρχή της προσπάθειας του στην Καβάλα. Ο ίδιος μιλώντας στον Alpha Radio εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπη Δράκου, αλλά και άλλων στελεχών για πόλεμο και χυδαιότητες εναντίον του, ενώ συνεχάρη όλους τους συνυποψηφίους του, εκτός από τον κ. Καλαντζή. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και το σχέδιο του και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί.



«Εμπιστεύτηκαν το ήθος μου, εμπιστεύτηκαν την εντιμότητα μου, τις προτάσεις μου για την Καβάλα»

«Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα το οποίο πέτυχα, μη ξεχνάτε ότι ξεκίνησα μία προσπάθεια τον Φεβρουάριο του 2018, έχοντας τότε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Καβάλα. Δούλεψα πάρα πολύ, επίσης δε πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι γεννήθηκα στην Καβάλα, αλλά δεν δραστηριοποιήθηκα ούτε κοινωνικά ούτε επαγγελματικά εδώ, άρα ξεκινούσα με ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τα υπάρχοντα κομματικά στελέχη, κάλυψα πάρα πολύ γρήγορα το δρόμο όμως και το τελικό αποτέλεσμα που φαίνεται να είναι πάνω από 11.000 σταυροί, αντιλαμβάνεστε ότι είναι τεράστιο νούμερο και μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη και θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που εμπιστεύτηκαν το ήθος μου, εμπιστεύτηκαν την εντιμότητα μου, τις προτάσεις μου για την Καβάλα και να είναι σίγουροι ότι θα σταθώ αντάξιος των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί» είπε αρχικά, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Λαζαρίδης.

«Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μέσα από μία πολύ μεγάλη, έντονη, θα έλεγα, πολεμική, σε βαθμό χυδαίο πολλές φορές»

Ο νέος βουλευτής Καβάλας συνεχάρη όλους τους συνυποψηφίους του, εκτός από έναν τονίζοντας: «Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μέσα από μία πολύ μεγάλη, έντονη, θα έλεγα, πολεμική, σε βαθμό χυδαίο πολλές φορές, από συγκεκριμένα κέντρα. Μία πολιτική και μία κομματική νομενκλατούρα της Καβάλας είναι αυτή που δεν θέλει νέα πρόσωπα και στην ουσία κρατάει το νομό ολόκληρο πίσω. Γιατί η Καβάλα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον κ. Πασχαλίδη για την εκλογή τους, όπως και την κ. Παπουτσή Μήττα και την κ. Χατζηκωνσταντίνου για το ήθος που επέδειξαν σε όλη την προεκλογική περίοδο».

«Το εξέλαβαν ότι ήρθε κάποιος που μας χαλάει την σούπα, επειδή αισθάνονται ότι οφείλουν την ύπαρξη τους στην γενικότερη ανυπαρξία»

Στην συνέχεια εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε όσους μέσα στην τοπική ΝΔ τον πολέμησαν όλο αυτό το διάστημα, υπογραμμίζοντας: «Εγώ δεν είχα λογαριασμούς με κανέναν, ήρθα εδώ εξέφρασα το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής, είμαι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, επομένως αυτό το οποίο ήθελα, ήταν να προσφέρω στον τόπο μου. Κάποιοι το εξέλαβαν ενδεχομένως ως απειλή, το εξέλαβαν ότι ήρθε κάποιος που μας χαλάει την σούπα, επειδή αισθάνονται ότι οφείλουν την ύπαρξη τους στην γενικότερη ανυπαρξία. Δεν υπάρχουν λογαριασμοί, αλλά επειδή πάντα μιλάω με παρρησία, δε μπορώ να μην επισημάνω δημόσια τον πόλεμο τον οποίο προσωπικά μου έκανε ο κ. Δράκος και κάποια άλλα μέλη της ΝΟΔΕ και πρέπει να σας πω ότι εγώ αν ήμουνα στην θέση του κ. Δράκου, μετά το αποτέλεσμα της ΝΔ στην Καβάλα, που εγώ θα ήθελα να είναι πολύ μεγαλύτερο και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν η ΝΟΔΕ και ο κ. Δράκος δεν ασχολιόταν με την πολεμική απέναντι μου, υποστηρίζοντας συγκεκριμένους συνυποψηφίους μου, εγώ, λοιπόν, αν ήμουν ο κ. Δράκος, σήμερα πρωί- πρωί θα είχα υποβάλλει την παραίτηση μου».

«Εγώ δεν μπορώ να συγχωρέσω στον κ. Δράκο τα παιχνίδια τα οποία έκανε κατά την διάρκεια των περιφερειακών εκλογών»

Καταλήγοντας έκανε και άλλες αποκαλύψεις, λέγοντας: «Εγώ δεν μπορώ να συγχωρέσω στον κ. Δράκο τα παιχνίδια τα οποία έκανε κατά την διάρκεια των περιφερειακών εκλογών, όπου στην ουσία ο ίδιος και κάποιοι άλλοι ήταν απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος και στήριζαν τον κ. Τοψίδη. Μη ξεχνάμε ότι ανέχθηκε ότι γραμματέας της ΝΟΔΕ ήταν υποψήφια με τον κ. Τοψίδη. Εγώ δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Τοψίδη, αντίθετα έχω άριστες σχέσεις, είναι φίλος μου, αλλά δεν ήταν η επίσημη γραμμή του κόμματος».