Κώστας Μορφίδης: Απέδωσε καρπούς η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του πρώην βουλευτή Καβάλας με σχολιασμό του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, συγχαρητήρια στους εκλεγμένους βουλευτές και δεσμεύσεις για το μέλλον

Η κεντρική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει στις βουλευτικές εκλογές μια προοδευτική συμμαχία, είναι για τον Κώστα Μορφίδη ένας από τους λόγους που ο Ελληνικός λαός του έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του 31.5% και τον ανέδειξε ως τον βασικό προοδευτικό σχηματισμό, στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Με γραπτή του δήλωση ο πρώην, πλέον, βουλευτής Καβάλας συγχαίρει την Τάνια Ελευθεριάδου για την εκλογή της, όπως και τους 3 βουλευτές της ΝΔ και δεσμεύεται για την συνέχιση των αγώνων για την προάσπιση και την διεύρυνση των κατακτήσεων του λαού.

Ακολουθεί η δήλωση του Κώστα Μορφίδη

«Στην Καβάλα, 20.000 περίπου συμπολίτες μας εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας το ποσοστό του (από το 17,9% των Ευρωεκλογών) στο 26,2%»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, πάλεψε και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια και άφησε το θετικό πολιτικό του αποτύπωμα και στο νομό μας. Στην προεκλογική περίοδο πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, δώσαμε μια μεγάλη και δύσκολη μάχη, συλλογικά και με εντιμότητα, ενάντια στην παραπληροφόρηση και την αποπληροφόρηση. Ο λαός επέλεξε μια νέα κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό προοδευτικό πολιτικό σχηματισμό, τιμώντας τον με το ποσοστό του 31,53%. Στην Καβάλα, 20.000 περίπου συμπολίτες μας εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας το ποσοστό του (από το 17,9% των Ευρωεκλογών) στο 26,2%.

Είναι αυταπόδεικτο ότι απέδωσε καρπούς η κεντρική επιλογή, αλλά και η προσπάθεια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την κρίσιμη μάχη των βουλευτικών εκλογών συγκροτώντας μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία των πολιτών, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων που ανήκουν στο χώρο της αριστεράς, της οικολογίας, του δημοκρατικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας που απογαλακτίζεται από συντηρητικές πολιτικές, με την παρουσία στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Τάνιας Ελευθεριάδου, του Παναγιώτη Νεστορίδη και της Αθηνάς Παναγιωτίδου.

Θερμά συγχαρητήρια στην Τάνια Ελευθεριάδου, την εκλεγμένη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, όπως και σε όλους τους υποψηφίους, τους συντρόφους και τους φίλους, με τους οποίους δώσαμε τον προεκλογικό αγώνα με δυναμισμό και εντιμότητα.

Οφείλω να συγχαρώ και τους εκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ, ευχόμενος να εργαστούν για την προκοπή και την πρόοδο του τόπου μας.

Στην περίοδο που ξεκίνησε, δεσμευόμαστε όλοι να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιστροφή στην εποχή της άναρχης ανάπτυξης, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της περιστολής των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της ανασφάλειας.

Δεσμευόμαστε όλοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ολόπλευρη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, για διεύρυνση των ατομικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα στην Υγεία και την Παιδεία, για την ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας και για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για να πετύχουμε σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια επιβεβλημένο είναι να ισχυροποιήσουμε τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία που συγκροτήθηκε, για να μην επιστρέψουμε στη σκοτεινή περίοδο των μνημονίων, αλλά να παγιώσουμε τις κατακτήσεις του λαού μας και να τις διευρύνουμε».