Τάνια Ελευθεριάδου: Στόχος η ένταξη της Καβάλας στο δίκτυο αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με αφορμή τα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη χαλαζόπτωση στους δήμους Παγγαίο και Νέστου

Την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των αγροτών και του τουρισμού της περιοχής, επισημαίνει με ανακοίνωση της η νέα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, με αφορμή την νέα χαλαζόπτωση που χτύπησε περιοχές του δήμου Παγγαίου και Νέστου. Οι ζημιές δεν έπληξαν μόνο αγροτικές καλλιέργειες αλλά και υποδομής με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε τουριστικές περιοχές όπως η Κεραμωτή, γι’ αυτό τονίζεται ότι η βασική επιδίωξη θα είναι να ενταχθεί η Καβάλα στο δίκτυο αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τάνιας Ελευθεριάδου

«Άμεσα μέτρα για την προστασία των αγροτών αλλά και του τουρισμού μας»

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η νέα χαλαζόπτωση στο νομό Καβάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιουλίου, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αγροτών αλλά και του τουρισμού μας.

Σε επικοινωνία μου με κατοίκους των Δήμων Παγγαίου και Νέστου ενημερώθηκα αναλυτικά για τις καταστροφές που έγιναν. Οι πολίτες αναφέρουν ζημιές σε καλλιέργειες αλλά και στις παιδικές κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου όπου γκρεμίστηκαν περιφράξεις και ξεριζώθηκαν δέντρα.

Αυτή τη φορά η κακοκαιρία πλήττει και την τουριστική εικόνα του νομού μας, αφού η διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε περιοχές που έχουν μεγάλη πληρότητα την περίοδο που διανύουμε, όπως η Κεραμωτή, ταλαιπωρούν και τους επισκέπτες του νομού.

Οι δήμαρχοι Νέστου και Παγγαίου μάς ενημέρωσαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ενώ αναμένουν νέα καιρικά φαινόμενα απόψε, ενδεχομένως και τα επόμενα 24ωρα.

Η ανάγκη για επιπλέον μέτρα από την Πολιτεία παραμένει. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε τις επόμενες εβδομάδες, επιδιώκοντας να ενταχθεί και ο νομός Καβάλας στο δίκτυο αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα».