Μακάριος Λαζαρίδης: Η πρωτοβουλία μου για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην Θάσο επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας μιλάει για τις προσωπικές δεσμεύσεις που γίνονται έργα απέναντι στους πολίτες της Καβάλας και την συμβολή της οικογένειας Χαριτόπουλου για την λειτουργία της μονάδας στο ΚΥ Πρίνου

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 2 Ιουλίου 2018 επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου μαζί με τον επιχειρηματία Νίκο Χαριτόπουλο και ανακοινώσαμε την άμεση κάλυψη τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του ΚΥ στο διευθυντή του  Θ. Αγγελόπουλο.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή και αφού είχα συναντηθεί με νεφροπαθείς του νησιού, ζήτησα από τον κ. Αγγελόπουλο να με ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται έτσι ώστε να λειτουργήσει μονάδα τεχνητού νεφρού.

Επισήμανα μάλιστα στον κ. Αγγελόπουλο ότι η οικογένεια Χαριτόπουλου προτίθεται να βοηθήσει σημαντικά και στη δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκα τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Επανέφερα τότε την ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νησί.

Τότε η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιηθεί μια επιθυμία δεκάδων ασθενών.

Τόνισα μάλιστα τότε ότι «αποτελεί προσωπική μου δέσμευση η δημιουργία της μονάδας, που θα γίνει πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σήμερα η πρωτοβουλία μου αυτή, 12 μήνες μετά, φαίνεται επιτέλους να παίρνει σάρκα και οστά.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με την οποία επικοινώνησα, είναι προσανατολισμένη στην άμεση αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ, θα με εκπροσωπήσει ο νέος Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος γνώριζε από την πρώτη στιγμή όλες μου τις ενέργειες.

Οι δεσμεύσεις μου απέναντι στους πολίτες της ΠΕ Καβάλας ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έγινα για 10.900 συμπολίτες μου η δική τους επιλογή.

Τώρα δική μου επιλογή είναι να επιλύσω προβλήματα που ταλανίζουν την Καβάλα εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν το σύνολο των πολιτών».