Λεωνίδας Παππάς: Τελικά, τι θέλουμε σε αυτή την πόλη;

Μια «αιχμηρή» ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν την πρώτη μέρα του Park Food Festival

Έκθετη είναι η πόλη της Καβάλας μετά τα όσα «τραγελαφικά» συνέβησαν το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019 στο πάρκο του Φαλήρου κατά την έναρξη του 2ου Park Food Festival σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παππά [διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ και εδώ].

Ο δικηγόρος-εργατολόγος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ανήρτησε ένα κείμενο στην προσωπική του Σελίδα στο facebook κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «σχολαστικότητα» και «καταγγελιομανία» που «δεν είναι ούτε κατανοητή ούτε αποδεκτή», ζητώντας το Park Food Festival όχι μόνον να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα αλλά και να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να γίνει θεσμός.




Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Παππά.

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν…

«Τα όσα συνέβησαν χθες κατά την διάρκεια της 1ης ημέρας διεξαγωγής του Food Park Festival στο πάρκο Φαλήρου εκθέτουν τόσο την πόλη μας όσο και τον Δήμο Καβάλας. Εκθέτουν, όμως, και την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό. Καταλαβαίνω την ανάγκη για όρους ισότιμου και θεμιτού ανταγωνισμού και θεωρώ αυτονόητη την τήρηση της νομιμότητας. Όμως, αυτή η σχολαστικότητα και η καταγγελιομανία, προερχόμενη μάλιστα από ανθρώπους με θεσμική ιδιότητα, δεν είναι ούτε κατανοητή ούτε αποδεκτή. Άραγε οι ίδιοι έλεγχοι θα γίνουν και στο Cosmopolis; Οι ίδιοι έλεγχοι θα γίνουν και σε όλα τα λαϊκά πανηγύρια και σε όλα τα φεστιβάλ; Προφανώς όχι. Τα πάντα χθες ήταν προετοιμασμένα και σκηνοθετημένα από μέρες. Η δημόσια άρνηση κάποιων να αποδεχθούν το φεστιβάλ είχε ανοίξει τον «δρόμο» για τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα. Χθες, όμως, η Καβάλα έχασε. Οι Καβαλιώτες και οι τουρίστες που παραβρέθηκαν στο φεστιβάλ απογοητεύτηκαν. Οι επαγγελματίες που συμμετείχαν, τόσοι οι ντόπιοι όσο και αυτοί από άλλες περιοχές, σχημάτισαν αρνητική εντύπωση και έμειναν με αναπάντητα ερωτηματικά.

Τελικά, τι θέλουμε σε αυτήν την πόλη; Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι ο κόσμος που «πλημμύρισε» το πάρκο Φαλήρου στη συνέχεια θα πήγαινε σε καβαλιώτικα μαγαζιά και θα άφηνε τα χρήματά του στην τοπική αγορά; Απορώ με την αντίδραση σε κάτι τόσο θετικό και τιμητικό για την πόλη μας. Κι αν ακόμη στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε εθελοντισμός ή δεν ήταν στην 1η γραμμή, προσωπικά δεν με ενοχλεί. Κι αν ακόμη θεωρήσουμε ότι κάποιος (δεν τον γνωρίζω) επιχείρησε μία πρωτότυπη ιδέα και αποκόμισε μεγάλο οικονομικό όφελος, δεν με ενοχλεί καθόλου. Άλλα είναι, δυστυχώς, τα προβλήματά μας σε αυτήν την πόλη και πολλές φορές μοιάζουν αξεπέραστα και μας κρατούν «δεμένους» στην απομόνωση και τη μιζέρια.

Θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι μας να απαντήσουμε σε αυτήν την απαράδεκτη εικόνα με βροντερό «παρών» και δυναμική συμμετοχή στις εναπομείνασες 2 ημέρες του φεστιβάλ. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πρέπει να γιγαντωθεί, να στηριχθεί και να γίνει θεσμός. Προφανώς, οι ατέλειές του και οι διαδικαστικές παραλείψεις θα διορθωθούν. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν μας περισσεύουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν…».