Χ. Ποτόλιας: Να μην πατήσει και μολύνει με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο ο χρυσαυγίτης Βογιατζής!

Για «αρουραίους που γυρνάνει στα λαγούμια τους» κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας και επισημαίνει πως «ο φασίστας γραμματέας» της ΧΑ αποχώρησε, αλλά δεν μεταμέλησε

Να επιστρέψουν οι χρυσαυγίτες στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας και να έχει συνέχεια η καλή εξέλιξη του χαμηλού ποσοστού τους στις εθνικές εκλογές ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας, καλώντας τον μέχρι πρότινος γραμματέα του κόμματος στην Καβάλα «να μην πατήσει το πόδι του» στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Βογιατζής δήλωσε την αποχώρησή του από το κόμμα δίνοντας στη δημοσιότητα μια μακροσκελή ανακοίνωση [διαβάστε την εδώ] δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να μην παραδώσει την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και να υπηρετήσει ως «ανεξάρτητος» δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2019-2023.




Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης «στέκεται» στο γεγονός ότι ο κ. Βογιατζής ναι μεν αποχώρησε από τη «ναζιστική, εγκληματική οργάνωση», αλλά δεν μεταμέλησε για τις ιδέες που μέχρι πρότινος υποστήριζε, παρά μόνον κατήγγειλε «οικογενειοκρατία» στην ηγεσία της ΧΑ.

Ο κ. Ποτόλιας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Βογιατζή και ως «καλό παιδί», ρίχνοντας ευθέως «καρφί» στην απερχόμενη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία προεκλογικά τον είχε χαρακτηρίσει ως τέτοιο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

Οι αρουραίοι γυρνάνε στα λαγούμια τους

Με αφορμή την αποχώρησή από τη Χ.Α. του φασίστα γραμματέα της τοπικής οργάνωσης.

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική. Από την ιδεολογία της εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας, τα εγκλήματα της συνιστούν υλοποίηση του πολιτικού προγράμματός της.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την φασιστική οργάνωση που πολλές δημοτικές αρχές, μηδέ εξαιρουμένης της δικής μας, καλόπιαναν καλώντας την σε διακομματικές επιτροπές, με τη συναίνεση και άλλων συνδυασμών, για να τη «διευκολύνουν» σε προεκλογικές περιόδους να χύνει το ρατσιστικό της μίσος ή την καλούσαν να παραστεί σε εθνικές επετείους, δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας. Όπως έπραττε μέχρι χθες και η πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στους ναζί εγκληματίες που δεν έδωσαν καμία διευκόλυνση κομμουνιστές δήμαρχοι, οι οποίοι για αυτή τους τη στάση σύρθηκαν στα δικαστήρια.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που αναμφίβολα, με ένα από τα θετικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών, ήταν να μείνει εκτός Βουλής για πρώτη φορά από το 2012.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που το εκλογικό της αποτέλεσμα συνδέεται και με την επιλογή «απόσυρσής» της από τις ίδιες δυνάμεις που την προώθησαν, κρατώντας το ναζιστικό μόρφωμα ως εφεδρεία, πράγμα που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στον καπιταλισμό.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που στη θετική εξέλιξη αυτή, χωρίς αμφιβολία, βρήκε απέναντί της το ΚΚΕ που με τη δράση του όλο το προηγούμενο διάστημα, αταλάντευτα και με συνέπεια ανέδειξε τον χαρακτήρα της, τη χρησιμότητά της για το καπιταλιστικό σύστημα, που αντιπάλεψε τέτοιες δυνάμεις, που δεν έδειξε ανοχή, που δεν έπαιξε παιχνίδια, που δεν ψάρεψε στα θολά νερά του εθνικισμού, όπως έκαναν άλλα κόμματα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που μετά τις εκλογικές εξελίξεις αλλά και με αυτές που θα έρθουν αργά ή γρήγορα από τις δίκες, όπως τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι πριν βουλιάξει, έτσι και οι αρουραίοι φασίστες γυρνάνε στα λαγούμια τους, από τους «υψηλά» ιστάμενους. μέχρι τα τοπικά φασιστικά τους τσιράκια.

Όπως με το Καβαλιώτικο τσιράκι τους, που δήλωσε ότι εξαπατήθηκε, αλλά θα παραμείνει ως δημοτικός σύμβουλος «ανεξάρτητος». Όμως καμία ανεξαρτησία δε δήλωσε από τις φασιστικές ιδέες που μέχρι χθες υπηρετούσε, το μόνο που ψέλλισε ήταν για μόρφωμα οικογενειοκρατίας. Καμία δήλωση μεταμέλειας δεν έκανε, ούτε πήρε «πίσω» τα υπερασπιστικά λόγια που υποστήριξε υπέρ των εγκληματιών αρχηγών του στη δίκη για τα εγκλήματα που έκαναν τα τελευταία χρόνια (φόνος Π. Φύσσα, εγκληματική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εγκληματική δράση σε φτωχοδιαβόλους μετανάστες).

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο μέχρι χθες εκλεκτός της ναζιστικής Χ.Α., το «καλό παιδί» για ορισμένους, είναι να μην πατήσει και μολύνει με την παρουσία του το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια πόλη που πλήρωσε με πολύ πόνο και αίμα τον αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Ο τρόπος για να ξεμπερδέψει ο λαός μια και καλή με τους ναζιστές εγκληματίες είναι ένας: Η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που αντιπαλεύει τη μήτρα αυτών των δυνάμεων που τους γεννά και τους αξιοποιεί όποτε τους χρειάζεται: Το καπιταλιστικό σύστημα. Το θετικό γεγονός της εκλογικής υποχώρησης της ΧΑ πρέπει να έχει και συνέχεια, για να απομονωθούν μια και καλή σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να επιστρέψουν στη θέση τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».

Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.