Το δώρο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον πρωθυπουργό

Τι δώρο έκανε ο ΥΕΘΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ένα συμβολικό δώρο έκανε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΘΑ. Ο ΥΕΘΑ του παρέδωσε κορνιζαρισμένο το φύλλο κατάταξης του σμηνίτη Μητσοτάκη στην Πολεμική Αεροπορία όπου αναφέρονται οι βάσεις και οι θέσεις που υπηρέτησε ως σμηνίτης, καθώς και μια τιμητική πλακέτα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε υπηρετήσει στην 346 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χριστοδούλου από την πλευρά του, έκανε δώρο μια φόρμα ιπταμένου στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να πετάξει με μαχητικό, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 17/7 (16:00) στο υπουργείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, όπου έγινε δεκτός από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μια ώρα και 40 λεπτά στο υπουργείο, κατά τη διάρκεια της οποίας του έγινε ενημέρωση για την κατάσταση της εθνικής μας άμυνας, ενώ επισκέφθηκε και το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Ικανοποιημένος για την ενημέρωση στον πρωθυπουργό

Την ικανοποίηση του για την «πληρέστατη» ενημέρωση, που έγινε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη “με όρους ρεαλισμού με βάση τις ελλείψεις, τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες και τον τρόπο κάλυψης αυτών των αναγκών” σε βάθος βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο,«έτσι όπως έπρεπε να γίνει» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος προς τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το τέλος της συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό, διάρκειας μιάμισης ώρας.

«Με ανάλυση των επιχειρησιακών ελλειμμάτων, των χρηματοδοτικών προβλημάτων φυσικά, αλλά και της προοπτικής”, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι «η κατεύθυνση της πολιτική ηγεσίας είναι να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι σήμερα δεν επρόκειτο ακριβώς για μια εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά για μια ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση και αυτή την ευκαιρία πραγματικά την εκμεταλλευθήκατε όλοι και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Δεν ωραιοποιήσατε εικόνες δεν αποκρύψατε κάποιες δυσάρεστες αλήθειες . Αυτός ήταν πραγματικά ο τόνος ο οποίος θέλαμε να δώσουμε», παρατήρησε .

Παράλληλα επισήμανε ότι η εξαιρετική ενημέρωση έγινε για να καταλάβουμε που είμαστε, που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και να συνταχθούμε ακόμη πιο έντονα στο στόχο που έχουμε θέσει εξαρχής». «Να ενισχύσουμε την ετοιμότητα, το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το «εντονότατο ενδιαφέρον του». “Νομίζω ότι εάν αντιληφθούμε που βρισκόμαστε τότε θα καταλάβουμε που πρέπει να πάμε», κατέληξε.