Κώστας Μορφίδης: Αυτή ήταν η τακτική της ΝΔ: ψέματα, επικοινωνιακά σόου, πατριδοκαπηλία

Σφοδρή αντίδραση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών

Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του Economist ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα, αν εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της και η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα όσα δήλωνε ως βουλευτής, πυροδότησε σειρά αντιδράσεων από το πρώην κυβερνητικό στρατόπεδο που στήριξε και ψήφισε την συμφωνία. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης με ανακοίνωση του κατηγορεί τον Καβαλιώτη Υπουργό για πατριδοκαπηλία, επικοινωνιακά σόου και ψέματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Κώστα Μορφίδη

«Ποιος ψάρευε στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας σημεία και τέρατα για τη Συμφωνία των Πρεσπών»;

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές». Πασίγνωστη η ρήση του Διονυσίου Σολωμού.Ακατανόητη όμως για τη Νέα Δημοκρατία και τον -και Καβαλιώτη- Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

8 Φεβρουαρίου 2019 : Στο Κοινοβούλιο ο τότε βουλευτής κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε δηλώσει : «Τη σκανδάλη τράβηξε η κυβερνητική πλειοψηφία… και η σφαίρα έπληξε τον κορμό της Ελλάδας, έπληξε τη Μακεδονία.»

1η Μαρτίου 2019: Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με θέμα «Η Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε ότι «η εθνότητα και γλώσσα είναι οι δύο προϋποθέσεις που θα κάνουν να θεριεύσει ο αλυτρωτισμός των γειτόνων, δηλαδή αυτό το ιδεολόγημα ότι υπάρχει μία ενιαία πατρίδα, μοιρασμένη στα εδάφη τριών χωρών, είναι η μεγάλη φιλοδοξία αυτού του ψευδεπίγραφου έθνους, είναι μία μέρα να ενωθούν σε μία μεγάλη Μακεδονία! Και αυτό σημαίνει ότι μία ωραία πρωία, σίγουρα θα το ζήσουν οι απόγονοί μας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών όπου θα υπάρξουν διεκδικήσεις κατά ελληνικών εδαφών!». Αναφέρθηκε μάλιστα και σε πιθανούς τρόπους ακύρωσής της από την μέλλουσα κυβέρνηση της ΝΔ.

17 Ιουλίου 2019: Στο συνέδριο του Economist, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή. […] Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον»!

Ποιος εν γνώσει του έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

Ποιος ψάρευε στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας σημεία και τέρατα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία σήμερα αποκαλεί ελπιδοφόρα;

Αυτή ήταν η τακτική της ΝΔ: ψέματα, επικοινωνιακά σόου, πατριδοκαπηλία.

Σιγά – σιγά, όλα τα προεκλογικά τους ψέματα θα αποκαλύπτονται και τότε δεν θα μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».