«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί!»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κατακεραυνώνει όλους αυτούς που έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προδότες υφαρπάζοντας την ψήφο των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για κωλοτούμπα και μέγιστη υποκρισία

Με μία φράση του Ιησού Χριστού απάντησε ο Τρυφών Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ στους υπουργούς της ΝΔ Παναγιωτόπουλο και Βαρβιτσιώτη, που στο προχθεσινό συνέδριο του Economist τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Καβαλιώτης στην καταγωγή, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε τις συνεχόμενες κωλοτούμπες της νέας κυβέρνησης που «έσπασε όλα τα ρεκόρ μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών ενεργειών» από όσους «χύνανε κροκοδείλια δάκρυα προεκλογικά» για την Μακεδονία.

«Πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις, έχουν αλλάξει αυτά για τα οποία δεσμευόντουσαν και χύνανε κροκοδείλια δάκρυα προεκλογικά»

Ξεκινώντας ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως: «Αρχικά να θυμάστε ότι θα υπάρχει και ένας 5ος βουλευτής της Καβάλας στο κοινοβούλιο» ενώ σχολιάζοντας τις πρώτες 10 μέρες της ΝΔ στην κυβέρνηση είπε «Αυτή η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών ενεργειών. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα σε τόσο μεγάλο βαθμό και με τόσο μεγάλη ταχύτητα! Πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις, έχουν αλλάξει αυτά για τα οποία δεσμευόντουσαν και χύνανε κροκοδείλια δάκρυα προεκλογικά. Μην συγκρίνουμε με τους πρώτους μήνες της δικής μας θητείας, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μπροστά της μνημόνιο ή οτιδήποτε τέτοιο, δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κ. Μητσοτάκης λέει προεκλογικά να μην αξιοποιούνται σε κυβερνητικές θέσεις δικαστικοί λειτουργοί, ενώ μετεκλογικά να τους βάζει σε θέσεις ευθύνης, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση τους. Αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Υπάρχει ένα παλαιότερο ρητό που λέει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις δεσμεύουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται δυστυχώς και όχι σε αυτούς τους οποίους τις λένε».

«Για την συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μέγιστη υποκρισία, ταιριάζει η φράση ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί!»

Ο πρώην υπουργός συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Αυτό απέδειξε πολύ γρήγορα αυτή η κυβέρνηση και εκτός από όλα αυτά τα ζητήματα, γιατί σε πολλούς τομείς έχει φανεί η διαφορά όσων έλεγε πριν και όσων έκανε μετά, προσέξτε το θέμα των Πρεσπών, πάνω στο θέμα των Πρεσπών κάποιοι χτίσανε πολιτικές καριέρες, προκάλεσαν κινητοποιήσεις, δημιουργήσανε μεγάλη αναταραχή, βρέθηκε η χώρα μπροστά σε δύσκολες εθνικές καταστάσεις και λίγες μέρες μετά τις εκλογές ανακαλύπτουν πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών και πόσο λύνει όλα αυτά τα προβλήματα. Η μέγιστη υποκρισία, ταιριάζει η φράση ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί! Όλοι αυτοί που λιώνανε παπούτσια και κρυώνανε τρέχοντας στις διαδηλώσεις για να καταδείξουν την αντίθεση τους στην συμφωνία των Πρεσπών, τώρα ανακαλύπτουν πόσο ωφέλιμη είναι! Εδώ πρέπει να προβληματιστούν οι πολίτες οι οποίοι είχαν παρασυρθεί από αυτές τις απόψεις και μας κατηγορούσαν, λέγοντάς μας προδότες, ότι κάναμε κακό στην χώρα κτλ, πρέπει να δούμε το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτούς τους κυρίους που πολύ εύκολα από τις κατηγορίες για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαστε προδότες, μετακινήθηκαν στους ύμνους στη συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς τους καλωσορίζουμε στην χώρα της λογικής, απλά αυτοί πολύ γρήγορα μπήκαν και στην χώρα της υποκρισίας».

«Εμείς λέγαμε ότι έχουν κρυφή ατζέντα και απαντούσανε  τι είναι αυτά που λέτε»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Να είστε σίγουροι ότι από δω και πέρα θα δείτε μία πολύ δυναμική αντιπολίτευση, δυναμική με την έννοια ότι θα είναι τεκμηριωμένη αλλά και δυναμική διότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών, άρα με βάση αυτό τον αριθμό, μπορούμε να δημιουργούμε μεγαλύτερα πολιτικά γεγονότα. Δείτε αυτά που λέγανε για το μικρό κυβερνητικό σχήμα, αυτά που δε λέγανε για το σώμα επιθεώρησης εργασίας, για το ΣΔΟΕ, για την Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων και εμείς λέγαμε ότι έχουν κρυφή ατζέντα και απαντάγανε, τι είναι αυτά που λέτε και αναδεικνύεται κάθε μέρα ότι άλλα έλεγαν πριν και άλλα κάνουν μετά».

«Η ευθύνη είναι όσων ταξιδεύανε σε ένα ταξίδι που δεν υπήρχε προορισμός»

Για το γεγονός ότι ο κόσμος συνεχίζει να διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε: «Τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα δεν δείχνουν ότι υπάρχει μία μεγάλη μεταστροφή των ψηφοφόρων σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών, αυτό αν δούμε ψυχρά τα νούμερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή εμείς θα ξαναπάμε στους πολίτες και θα μιλήσουμε μαζί τους, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι αυτοί που χύνανε κροκοδείλια δάκρυα και χρησιμοποιούσαν τόσο ακραίες εκφράσεις, σήμερα είναι αυτοί που κουστουμαρισμένοι στα ακριβά συνέδρια και μέσα από γραφεία υπουργών εκθιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα το δείτε σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά δεν είναι δική μας ευθύνη, εμείς τα λέγαμε προεκλογικά, η ευθύνη είναι όσων ταξιδεύανε σε ένα ταξίδι που δεν υπήρχε προορισμός».

«Η κυβέρνηση έκανε μία κωλοτούμπα και εκείνοι που τότε μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους»

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός τόνισε «Εμείς δεν προσποιούμαστε, αυτό που πιστεύαμε αυτό λέμε. Η κυβέρνηση έκανε μία τεράστια αναστροφή, μία, κατά το κοινώς λεγόμενο, κωλοτούμπα και εκείνοι που τότε μας κουνούσαν το δάχτυλο, τώρα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Εμείς αποδείξαμε σήμερα και με την ψήφο μας στον πρόεδρο της Βουλής ότι θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, ότι θα κάνουμε αυτό που μας όρισε ο ελληνικός λαός και αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Αντιπολίτευση θα κάνουμε, χωρίς ακραίες εκφράσεις και πάντα με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, αλλά δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω».