ΚΚΕ Καβάλας: Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Παναγιωτόπουλου για την Συμφωνία των Πρεσπών μυρίζει ναφθαλίνη

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής της Καβάλας με αιχμές για προώθηση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών στα Βαλκάνια

Να μην αποδεχτεί ο λαός τα παραμύθια που και η νυν και η προηγούμενη κυβέρνηση του σερβίρει σε ότι αφορά την αντιπαράθεση για την ονομασία των Σκοπίων, καλεί η Τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Καβάλας. Σε ανακοίνωση του σχολιάζει την στάση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το θέμα, όσο και τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και τονίζει ότι ο πραγματικός λόγος για την συμφωνία των Πρεσπών ήταν η λεγόμενη ΝΑΤΟικη ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής επιτροπής Καβάλας

«Ψευτοαντιπαραθεση για την συμφωνία των Πρεσπών»

«Η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου μυρίζει ναφθαλίνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλει τη θέση που είχε πάρει ο  Υπουργός για τη συμφωνία των Πρεσπών όταν ήταν αντιπολίτευση («άθλια») με την τοποθέτησή του από το βήμα του συνεδρίου του Economist όπου δήλωσε ότι «άν [η Συμφωνία] εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες». Με αυτή την αφορμή τον καταγγέλλει ότι αυτός και το Κόμμα του προεκλογικά «δίχασε τον ελληνικό λαό» με «μοναδικό στόχο την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων».

Το δε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρατσιουμπάνης τον «καλωσόρισε στη λογική» (!!!) αφού «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν, είναι και θα είναι μια νίκη για τη χώρα μας, για την ειρήνη και συμφιλίωση στην ευρύτερη περιοχή μας».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από όταν η ΝΔ καλωσόριζε το ΣΥΡΙΖΑ στη «λογική» των μνημονίων, της προώθησης των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, της πολιτικής υπεράσπισης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, καταγγέλλοντας τον ότι έλεγε ψέματα προεκλογικά (πριν το 2015) στο λαό μόνο και μόνο για να γίνει κυβέρνηση.

Το βολικό «φιλικό» προσπαθεί να κρύψει τη στρατηγική τους σύμπλευση και στην αντιλαϊκή πολιτική και στην υπόθεση της «Νατοϊκής ολοκλήρωσης» στα Δυτικά Βαλκάνια, που άλλωστε ήταν και ο μοναδικός και πραγματικός λόγος για τη συμφωνία των Πρεσπών, μιας συμφωνίας επικίνδυνης για το μέλλον των λαών της περιοχής αφού συμβάλει στη μεγαλύτερη εμπλοκή στην αντιπαράθεση συμφερόντων ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα.

Για αυτό «συντηρεί» τους αλυτρωτισμούς και στις δύο πλευρές. Για αυτό αποτελεί για τους ιμπεριαλιστές «συμφωνία οδηγό» και για τη «διευθέτηση» ζητημάτων όπως το Κυπριακό.

Το ΚΚΕ αυτήν την αλήθεια ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει στο λαό, καταδικάζοντας την συμφωνία, καλώντας το λαό να επαγρυπνά και να μην εφησυχάζει, να μην αποδεχτεί τα παραμύθια που και η νυν και η προηγούμενη κυβέρνηση του λανσάρουν, ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή και «περιστέρια της ειρήνης»».