Καβάλα: Οι αλλαγές φρουράς σε φορείς και οργανισμούς

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που ακούγεται ότι θα έρθουν-Τα σενάρια για το τιμόνι του ΟΛΚ, του Νοσοκομείου Καβάλας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Είναι ίδιον ελληνικόν κάθε που αλλάζει κυβέρνηση να αλλάζουν και οι επικεφαλής φορέων και οργανισμών που διατηρούν στο ακέραιο και κατ΄ελάχιστον πλέον, μετά την επικυριαρχία του ΤΑΙΠΕΔ, τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί ποιοι θα τοποθετηθούν πρόεδρος του ΟΛΚ, διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Για να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα πρόσωπα που τεθούν επικεφαλής του Νοσοκομείου Καβάλας θα προηγηθεί η τοποθέτηση του νέου Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και Θράκη, θέση που έως σήμερα διατηρεί ο Στρατής Πλωμαρίτης. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ο οποίος θα πάρει τη θέση του Τάσου Καρασσαβόγου.




Παραμένει, δε, το ερώτημα αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ίσχυε κατά το παρελθόν, αυτή της υποβολής αιτήσεων με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως τίτλοι σπουδών, εμπειρία στη δημόσια διοίκηση ή αν ο διορισμός τους θα γίνει με πολιτική απόφαση. Πάντως, για τις θέσεις του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα κάποια ονόματα.

Για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ακούγεται ότι ενδιαφέρεται η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές Μαρία Χατζηκωνσταντίνου.

Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, όπου σήμερα προΐσταται ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ως ενδιαφερόμενη φέρεται η πολιτευτής με τη ΝΔ Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία άλλωστε διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου σε προηγούμενη θητεία. Ακόμη, ακούγεται και το όνομα της υποψήφιας βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές Βάσως Παπουτσή-Μήττα.