Μέτιος-Σιμιτσής: Μια συνάντηση και μια πρόταση με φόντο τον «Ήρωα της καρτερίας»

Τί πρότεινε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος στον Περιφερειάρχη και η... συμβολή της καρτερίας για ένα τόσο φιλόδοξο πολιτιστικό σχέδιο

Ανάμεσα στους θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας» στο Καρνάγιο της Καβάλας το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου 2019 (δείτε εδώ φωτογραφίες από την παράσταση) ήταν και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, καθώς και ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Εκεί ο κ. Σιμιτσής, υπό το… βλέμμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη, έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση στον Περιφερειάρχη: «Η Περιφέρεια να αξιοποιήσει τα δυο ΔΗΠΕΘΕ της περιοχής μας, της Καβάλας και της Κομοτηνής. Μια ιδέα θα ήταν να παίζονται παραστάσεις στις κωμοπόλεις και στα χωριά της Περιφέρειας, εκεί όπου οι συμπατριώτες μας διψούν για πραγματικό πολιτισμό.  Η πιθανή έλλειψη χώρων δεν πρέπει να μας προβληματίζει. Ένας ευρηματικός σκηνοθέτης μπορεί να αξιοποιήσει και τους πιο απροσδόκητους χώρους, το Καρνάγιο σήμερα, το λιμάνι χτες, το οικόπεδο Κρέη στις Καμάρες τις προάλλες».

Τόσο ο κ. Μέτιος όσο και οι έτεροι της παρέας κ. κ. Μουριάδης και Γκόνης είδαν εν πρώτοις θετικά την πρόταση. Μένει μόνο να αποδειχτεί αν χρειαστεί η… αρετή της καρτερίας για να υλοποιηθεί ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο.