Αντιπεριφερειάρχης ο Κωστής Σιμιτσής-Άρωμα Καβάλας και στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜ-Θ

Οι ζυμώσεις, οι συνεργασίες και οι -σχεδόν- ειλημμένες αποφάσεις για τα πρόσωπα από την Καβάλα στις θέσεις-κλειδιά της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μια από τις κατά τον «Κλεισθένη» συναινέσεις-συνεργασίες θα είναι και αυτή που σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα. Ο Κωστής Σιμιτσής θα είναι Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επήλθε τις τελευταίες ημέρες και αν δεν υποχωρήσει στις ισχυρές εσωτερικές αντιδράσεις ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργηθεί μια διευρυμένη ομάδα της συμπολίτευσης, στην οποία θα συμπορευτούν οι δυο παρατάξεις –Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και Περιφέρεια σε Δράσηκαι με τον τρόπο αυτό θα έχει την δυνατότητα ο κ. Μέτιος να ορίσει σε θέσεις διοίκησης μέλη της μεγάλης πλέον ομάδας της συμπολίτευσης.

Για την ακρίβεια, ο κ. Σιμιτσής πρότεινε στους εκλεγμένους περιφερειακούς του συμβούλους ενσωμάτωση της παράταξής του με αυτήν του κ. Μέτιου, προκειμένου να συνδιοικήσουν τα επόμενα 4 χρόνια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σιμιτσής ενημέρωσε και πήρε την έγκριση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά για τη συνεργασία του με τον κ. Μέτιο, αλλά και των μελών της παράταξής του.

Ο Κώστας Αντωνιάδης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης θα είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ ο δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής και πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς θα οριστεί συνεργάτης του κ. Σιμιτσή.

Όσον αφορά τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας Αλέξη Πολίτη, προαλείφεται για μια θέση-κλειδί στη διοίκηση της Περιφέρειας, με τον κ. Μέτιο να έχει πρόθεση να αξιοποιήσει όλο το Καβαλιώτικο δυναμικό των αιρετών.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια του Περιφερειάρχη, με τις αποφάσεις του να γνωστοποιούνται και επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.