Νέα αρχή για τη Θάσο: Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο νέος δήμαρχος Θάσου έκανε λόγο για συνεργασίες των παρατάξεων με γνώμονα το καλό του τόπου-Ποιοι έδωσαν το «παρών» κατά την τελετή ορκωμοσίας στο Καλογερικό του Λιμένα

Με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019 η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου Θάσου στο Καλογερικό στον Λιμένα. Μεταξύ άλλων στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Πολίτης και ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Επίσης, παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Μητρόπολης ΦΝΘ, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




«Δεν είμαστε δογματικοί και δεν διεκδικούμε το αλάθητο, είμαστε ανοικτοί σε κάθε γόνιμη πρόταση»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος έκανε λόγο για συνεργασίες των παρατάξεων με γνώμονα το καλό του τόπου. «Ξεκινούμε σήμερα τη νέα πορεία του τόπου μας, οι πολίτες επέλεξαν μία νέα διοίκηση με νέα οπτική, δυναμική και νέους ρυθμούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους Θάσιους πολίτες για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους με συγκροτημένη στρατηγική υπεύθυνο πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχέδιο. Νέα διοίκηση σημαίνει νέα αντίληψη και νέα νοοτροπία. Δεν είμαστε δογματικοί και δεν διεκδικούμε το αλάθητο, είμαστε ανοικτοί σε κάθε γόνιμη πρόταση. Υποδεχόμαστε θετικά κάθε ιδέα που υπηρετεί το συλλογικό κοινωνικό συμφέρον».

«Η επιλογή της διαίρεσης είναι ο δρόμος της αδράνειας»

Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε: «Νέα διοίκηση σημαίνει διοίκηση με τόλμη και αποφασιστικότητα, με οδηγό την δικαιοσύνη και την αξιοσύνη. Με σεβασμό σε κάθε πολίτη ό,τι και αν αυτός ψήφισε. Μια διοίκηση όλων των Θασίων. Στο ξεκίνημα του νέου αυτού κύκλου οφείλουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι με προσήλωση στο κοινό συλλογικό μας μέλλον. Η επιλογή της διαίρεσης είναι ο δρόμος της αδράνειας, ενώ η επιλογή της σύνδεσης και της συναίρεσης είναι ο δρόμος της δημιουργίας, της προόδου και της εξέλιξης. Η Θάσος μπορεί να προχωρήσει ποιο γρήγορα και να φτάσει ποιο ψηλά. Οι πολίτες της Θάσου μπορούμε περισσότερα και μπορούμε και καλύτερα. Δεν ζητούμε περίοδο χάριτος, ζητούμε όμως από όλους τους πολίτες συστράτευση στη μάχη ενάντια στα προβλήματα. Συστράτευση για την αξιοποίηση των ευκαιριών που ξανά ανοίγονται μπροστά μας. Δε ζήτω σιωπή από κανέναν. Ζητούμε την κριτική και περιμένουμε τις προτάσεις τους».

«Οι Θάσιοι πολίτες δικαιούνται να μάθουν ολόκληρη την αλήθεια»

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις με κανέναν. Οι Θάσιοι πολίτες όμως δικαιούνται να μάθουν ολόκληρη την αλήθεια, όπως άλλωστε δικαιούνται να μαθαίνουν την αλήθεια σε κάθε περίπτωση. Γι’ αυτό θα γίνεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είναι ο βασικός όρος και η προϋπόθεση για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και δήμου. Είναι βασική επιδίωξή μας. Επιδιώκουμε και θέλουμε τον γόνιμο διάλογο, τη συμμετοχή και την σύμβαση. Ακούμε όλες τις πολίτικες δυνάμεις, όλους τους πολίτες, ακούμε την κοινωνία. Προχωράμε μπροστά με νέους ρυθμούς και νέα ταχύτητα. Προχωράμε με την πεποίθηση ότι η Θάσος μπορεί να κερδίσει την εποχή που έρχεται και είμαι βεβαίως ότι μπορεί να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον» συμπλήρωσε ο κ. Κυριακίδης.