Δήμος Παγγαίου: Ορκίστηκε ο δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο [φωτογραφίες]

Νέα αρχή για τον Δήμο με μια λαμπρή τελετή στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο - Η υπόσχεση και η κίνηση-έκπληξη από τον Φίλιππο Αναστασιάδη

Με μια λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019 στον προαύλιο χώρο μπροστά από το δημαρχείο στην Ελευθερούπολη η ορκωμοσία του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.






Εκατοντάδες κόσμου έδωσε το «παρών», δήμαρχοι από τους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης -μεταξύ αυτών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης-, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, πρώην βουλευτές και δήμαρχοι Παγγαίου και πλήθος συγγενών και φίλων των νεοεκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή, ενώ έθεσε και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και δήμου, παραθέτοντας επιγραμματικά ορισμένα από τα αιτήματα τα οποία αφορούν τόσο την τοπική Εκκλησία όσο και την κοινωνία.

Ο κ. Αναστασιάδης, παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του δήμου Αναστασία Θεοδοσίου, προσκάλεσε -προς έκπληξη όλων- στο βήμα τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Δημήτρη Μπαταλογιάννη, Γιώργο Γερομάρκο, Αθανάσιο Βαζακίδη και Μιχάλη Διαμαντόπουλο για έναν σύντομο χαιρετισμό, δηλώνοντας άπαντες ότι θα ασκήσουν παραγωγική αντιπολίτευση για το καλό του Δήμου.

Φίλιππος Αναστασιάδης: Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ιδιαίτερης συγκίνησης να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην ορκομωσία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Πέρα από τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, τους οποίους θα τιμήσουμε με αγώνα και πολλή δουλειά, θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς που δεν ήμασταν η προτίμησή τους στις εκλογές και να τους πω ότι εμείς δεν θα λειτουργήσουμε ούτε με διαχωρισμούς, ούτε με αποκλεισμούς και διακρίσεις μεταξύ των δημοτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, όλους αυτούς που πραγματικά προσέφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους, τον χρόνο και τον κόπο τους για να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βάλουμε τον δήμο Παγγαίου σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος είχε στο πλευρό του την οικογένειά του καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία και ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξή της.

«Βέβαια υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι άσκησαν μια στείρα αντιπολίτευση σε όλη αυτή τη διάρκεια της θητείας, αλλά αυτούς τους έχει απομονώσει η ίδια η κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων με πικρία ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον δήμο, τον γενικό γραμματέα, τους ειδικούς συνεργάτες, το επιστημονικό προσωπικό, το διοικητικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό, αυτό της καθαριότητας, που κατάφεραν με αυταπάρνηση με χαμηλούς μισθούς και κατάφεραν να καταστήσουμε τον δήμο μας, ως έναν δήμο-πρότυπο όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο χώρας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σύνθεση απόψεων, με σύμπνοια, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εισήλθαν στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» για να υπογράψουν το σχετικό πρωτόκολλο που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της θητείας τους.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας