Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος παρέδωσε την αντιπεριφέρεια Καβάλας στον Κώστα Αντωνιάδη [Φωτογραφίες]

Με μπηχτές για τον εκλογικό νόμο και τις συνεργασίες ο χαιρετισμός του Μαρκόπουλου- Ενωτικός και «ποιητικός»  ο Αντωνιάδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης προσκάλεσε στο γραφείο του συνεργάτες, φίλους και συναδέλφους το μεσημέρι της Τρίτης,  προκειμένου να παραβρεθούν  στην εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της ΠΕ Καβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι συνυποψήφιοί του, περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του, στελέχη της αντιπολίτευσης, οι  Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  Κωστής  Σιμιτσής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο πρώην Νομάρχης Καβάλας  Θόδωρος  Καλλιοντζής, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς  και πολλοί συνεργάτες του και φίλοι του.

Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Είμαι εντελώς ήσυχος με τον εαυτό μου και δεν άφησα εκκρεμότητες  με τη Δικαιοσύνη»

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Πρώτα απ΄ όλα σεβόμαστε τις εναλλαγές της διοίκησης που είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας. Θέλω να δώσω μια απάντηση στο ερώτημα αν  σήμερα θα ήμουν εδώ. Βεβαίως θα ήμουν εδώ, γιατί πιστεύω πως αυτή η δημοκρατική πεποίθηση είναι πάνω από τις υπάρχουσες σχέσεις. Ανέλαβα την διοίκηση της ΠΕΚ πρίν πέντε χρόνια με καλή διάθεση, με ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου μου και ανοιχτά τα αυτιά σε προτάσεις. Όμως οι καλές προθέσεις δεν αξιολογούνται και ευτυχώς, γιατί τότε πολλοί θα έπαιρναν δέκα. Προσπαθήσαμε με τον Γιώργο τον Παυλίδη να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για όσα έργα ήταν βαλτωμένα να τα τελειώσουμε και το κάναμε. Όπως τις πλωτές εξέδρες, και πολλά άλλα έργα, όπως το Ελαιοχώρι, την Ιχθυόσκαλα, το Φράγμα των Μαριών, του Μαρμαρά, όμως τον απολογισμό τον έχω κάνει. Θέλω να πω ότι ο  ρόλος του Αντιπεριφερειάρχη περιλαμβάνει και πράγματα εκτός των δραστηριοτήτων του, όπως το θέμα του ΕΛΓΑ και των αγροτών. Ο άνθρωπος που λειτουργεί σ΄ αυτό το γραφείο οφείλει να φροντίζει όσα αφορούν την περιοχή, ακόμη και  έξω από τις αρμοδιότητές του. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Τέτοια θέματα θα υπάρξουν και σε λίγο, όπως οι πρόσφυγες, τα ενιαία κίνητρα της Περιφέρειας. Όλα αυτά είναι πρόκληση γι αυτόν που εκπροσωπεί τον Νομό. Στην θητεία που πέρασε υπήρξαν και τα δυσάρεστα, όπως η δεινή οικονομική στενότητα, η γραφειοκρατία, ο θάνατος του Γιώργου Παυλίδη που προσέφερε πολλά, που μετέτρεψε την κατεύθυνση της Περιφέρειας σε άλλο σημείο.  Εγώ είμαι ικανοποιημένος γιατί λειτουργώ με δύο παραμέτρους. Είμαι εντελώς ήσυχος με τον εαυτό μου και δεν άφησα εκκρεμότητες  με την δικαιοσύνη. Η ΠΕΚ είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Το σημαντικό είναι  το τι άποψη έχουν οι πολίτες και το  είδαμε στις εκλογές και αυτό με καθησυχάζει. Έχω την χαρά να είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό ο οποίος κέρδισε την προτίμηση των καβαλιωτών. Πέρα απ τον πολιτικό πολιτισμό, έχει σημαίνουσα θέση και η πολιτική ειλικρίνεια. Για μένα είναι λάθος το σύστημα αυτών των εκλογών. Εγώ μπορεί να συγκεντρώνω ψήφους με ένα σύστημα, αλλά το πιο έντιμο είναι να ξέρει ο καθένας, ψηφίζοντας τον συνδυασμό, αν θα εκλεγεί ο Χ υποψήφιος.

Αλλιώς, μπορεί να προκύψει και ένας Αντιπεριφερειάρχης που θα ασκεί διοίκηση, που θα είναι, όχι απλά της ελάσσονος πολιτικής άποψης που εκφέρει ο λαός της Καβάλας, αλλά να είναι και ένας από την 4η ή 6η εκδοχή και αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό. Είναι πολιτικά λάθος ο κάθε αντιπεριφερειάρχης να έχει θητεία ένα χρόνο. Δεν μπορεί να είναι ισχυρός και να παλέψει για τον λαό, με θητεία ενός χρόνου. Ελπίζω και υπάρχει το περιθώριο αυτό το πράγμα να αναιρεθεί. Το τρίτο είναι ότι δεν υιοθετώ πολιτικά, ως Μαρκόπουλος, προγραμματικές συμφωνίες που δεν βασίζονται σε ένα προγραμματικό πλαίσιο και μάλιστα σαφές και δημοσιευμένο. Παρ όλα αυτά, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του έργου που θα προκύψει. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μια πορεία που θα έχει ένα κίνητρο και αυτό είναι ευχή. Για να παρέχει ό,τι καλύτερο για την Καβάλα και τους καβαλιώτες. Προσωπικά, ευχαριστώ τον Θεό που ολοκλήρωσα αυτή την θητεία, την οικογένειά μου, τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους, τους υπαλλήλους της ΠΕΚ και τους συναδέλφους συμβούλους που συνεργάστηκα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που ξεκινά και βεβαιώνω πως θα στηρίζω σκληρά ό,τι είναι σωστό και θα αντιμάχομαι ισχυρά οτιδήποτε θεωρώ ότι είναι λάθος. Καλή επιτυχία σε όλους όσους ξεκινούν την θητεία τους».

Κώστας Αντωνιάδης: «Μας αναγκάζουν τα προβλήματα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες»

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης στον λόγο του είπε, απευθυνόμενους στους εργαζόμενους της ΠΕΚ αρχικά, ότι «εκφράζει  την χαρά που νοιώθει, γιατί θα συνεργαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με βάση την απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου που μου ανέθεσε την ευθύνη της ΠΕ Καβάλας – Θάσου.  Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Τον πολίτη του Νομού μας εκφράζουμε. Αυτός κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο. Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι Περιφερειακές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το προσωπικό της ΠΕΚ και να τους διαβεβαιώσω πως θα έχουν την κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγησή μου. Οι υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά, τους πνεύμονες και την ραχοκοκαλιά της περιφερειακής λειτουργίας  και πρέπει να είναι γρήγοροι, φιλικοί, αποτελεσματικοί και σύγχρονοι. Κάθε υπάλληλος της ΠΕΚ πρέπει να  νοιώθει ότι είναι επιτελικό στέλεχος που ψάχνει να βρεί λύση στα προβλήματα και  όχι το πρόβλημα σε κάθε λύση. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στη πολύτιμη εμπειρία τους. Υπολογίζω την απόλυτη και δημιουργική τους συνεργασία.

Σήμερα όμως δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα προβλήματα του Νομού Καβάλας. Μας αναγκάζουν όμως τα προβλήματα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους συμπολίτες μας. Γι αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας. Προσωπικά, γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει, παράλληλα, και το αποτέλεσμα. Απευθύνομαι προς όλους με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την ΠΕΚ και Θάσου. Καλούμαστε, όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης, να αγαπήσουμε την ευθύνη. Δεσμεύομαι πως αυτό θα το κάνουμε πράξη με ανθρωπιά και με κοινωνική ευαισθησία, αγκαλιάζοντας όλους τους πολίτες. Θα μιλάμε από δω και πέρα την γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να πάμε μπροστά. Από τώρα πορευόμαστε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς περιχαρακώσεις, καθαρά. Αυτή είναι η αμετακίνητη, η ασυμβίβαστη προσωπική μου δέσμευση. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέροντα του Νομού της Καβάλας και γενικότερα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Καλή αρχή, καλή δύναμη σε όλους και εύχομαι να είσαστε συμπαραστάτες  και συνοδοιπόροι σ αυτό το όμορφο ταξίδι».