Μάκης Παπαδόπουλος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του βουλευτή Σερρών για το δρόμο Καβάλα-Δράμα-Σέρρες

Έντονη αντίδραση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» και κάλεσμα για επαγρύπνηση στους τοπικούς φορείς της Καβάλας

Οι δηλώσεις του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου για την προτεραιότητα που θα πρέπει έχει ο δρόμος Δράμα – Αμφίπολη σε βάρος αυτού του Καβάλα – Δράμα – Σέρρες (Ε61), προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάκη Παπαδόπουλου. Με δήλωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καλεί τους τοπικούς παράγοντες και τη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας να κινητοποιηθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και η κατασκευή του δρόμου, για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Έργο εθνικής σημασίας ο οδικός άξονας Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες»

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Σερρών κ. Χατζηβασιλείου για την προτεραιότητα του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη σε βάρος του οδικού άξονα Καβάλα-Δράμα-Σέρρες είναι επιεικώς απαράδεκτες και δείχνουν πλήρη άγνοια του θέματος. Τέτοια σενάρια διακινούνται, επειδή η δική μας διεκδίκηση και πίεση είναι ανύπαρκτη.

Ο οδικός άξονας Ε61 είναι ώριμο έργο, είναι στις προτεραιότητες τόσο του Υπουργείου Υποδομών όσο και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και εξυπηρετεί τη σύνδεση και των τριών πόλεων (Καβάλα, Δράμα, Σέρρες) με τον διευρωπαϊκό άξονα Θεσσαλονίκη – Σόφια και φυσικά την Εγνατία οδό.

Τα οφέλη (εμπορικά, τουριστικά, αναπτυξιακά) που προκύπτουν για όλους από την κατασκευή του Ε61 είναι πολύ σημαντικά και πολύ ανταγωνιστικά σε σχέση με κάθε άλλον σχεδιασμό.

Όλοι οι τοπικοί παράγοντες και φορείς, και φυσικά ο νέος Δήμαρχος Καβάλας, πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η μελέτη και η κατασκευή του Ε61 (ειδικά το ώριμο τμήμα Καβάλα-Δράμα), μαζί με την ολοκλήρωση των υποδομών του εμπορικού λιμένα της Ν. Καρβάλης».