45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ» στην Καβάλα: Γέμισε και φέτος από κόσμο το πάρκο Φαλήρου [φωτογραφίες]

Δύο μέρες με ποικίλες δράσεις για όλες τις ηλικίες, με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη και την πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο

Με πολύ κόσμο, παρά το ότι την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στη ΔΕΘ, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με χαιρετισμό από τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ακολούθησε hip-hop συναυλία με τους URBAN PULSE. Τη σκυτάλη πήραν οι OPERA CHAOTIQUE, ενώ η μέρα έκλεισε με stand-up comedy από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και dj party.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο με την παρουσίαση του δοκιμίου ιστορίας του ΚΚΕ (1918-1949), τη συναυλία με τους DEEP-SOUL και την πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το Φεστιβάλ έκλεισε με το μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσε στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργατικό στέκι, μαθητικό στέκι, παιδότοπος, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», καθώς και έκθεση με θέμα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… τον Σοσιαλισμό».

Επίσης, φιλοξενήθηκε αφιέρωμα στο HIP HOP, ενώ λειτουργούσαν και δύο μπαρ, καθώς και χώρος εστίασης.