Μακάριος Λαζαρίδης: Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία της Καβάλας

Για ζήτημα το οποίο κληροδότησε στην Καβάλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στο camp μεταναστών και στηρίζει τις προσπάθειες του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

Την πάγια θέση του ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία όπου και ανήκει εξέφρασε μιλώντας σε ΜΜΕ της Καβάλας, ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

«Είναι πάγια η θέση μου ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Να αποδοθεί δηλαδή στις Καβαλιώτισσες και στους Καβαλιώτες. Το Περιγιάλι είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί η πόλη να επεκταθεί στα ανατολικά της είτε με τη δημιουργία ενός ήπιου μητροπολιτικού πάρκου είτε με τουριστικές επενδύσεις, που θα αναβαθμίσουν την περιοχή είτε και σε συνδυασμό των δυο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον για την περιοχή, θυμίζοντας ότι εκεί ήταν το σπίτι των παππούδων του και περνούσε τις διακοπές του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε hot spot στον αστικό ιστό της πόλης»

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς όπως είπε «δημιούργησε ένα hot spot 500, περίπου, ανθρώπων σε ένα στρατόπεδο εντός του αστικού ιστού της πόλης» και πρόσθεσε: «Συνολικά, αλλά και ειδικά για την Καβάλα, η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα ήταν τραγική σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε κυρίως έλλειψη ανθρώπινης συμπεριφοράς δημιουργώντας “Ειδομένες” και “Μόριες”».

«Στηρίζω τις προσπάθειες του Νίκου Παναγιωτόπουλου»

Αναφερόμενος, τέλος, στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι δεν υπάρχει βασιμότητα στις πληροφορίες ότι θα έρθουν 1.000 μετανάστες στην Καβάλα, ο κ. Λαζαρίδης ήταν ξεκάθαρος: «Στηρίζω τις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Παναγιωτόπουλος για την αντιμετώπιση του ζητήματος που μας κληρονόμησε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας».