Επιστολή-παρέμβαση του Μακάριου Λαζαρίδη στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να μην κλείσει το κατάστημα Κρηνίδων

Επικοινωνία του βουλευτή Καβάλας και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο για το Τραπεζικό Σύστημα-Στην επιστολή αναφέρεται και στο κατάστημα της Σταυρούπολης Ξάνθης το οποίο εξυπηρετεί και τον δήμο Νέστου

Ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης με επιστολή του παρενέβη προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες και στην Σταυρούπολη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης είχε επικοινωνία για το εν λόγω ζήτημα και με τον κ. Γιώργο Ζαββό, υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο για το Τραπεζικό Σύστημα, στον οποίο εξήγησε αναλυτικά γιατί δεν πρέπει να κλείσουν τα δυο καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, για το κατάστημα στις Κρηνίδες ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι κομβικής σημασίας, καθώς αποτελεί το επίκεντρο καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών χιλιάδων πολιτών και αγροτών, μιας και η περιοχή διαθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και γειτονικά χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Για, δε, το κατάστημα Σταυρούπολης Ξάνθης ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι, εφόσον αυτό κλείσει, οι πελάτες του πρώην δήμου Ορεινού Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα πρέπει να διανύουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 35 χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το αντίστοιχο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Χρυσούπολη.

Συνολικά, εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, εύκολα γίνεται αντιληπτή η αναστάτωση που θα προκαλέσει στην εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο εμπορική διαχείριση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, καθώς και η δυσκολία που θα επιφέρει στις συναλλαγές των πολυπληθών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, αλλά και όλων των πολιτών, το κλείσιμο τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και του καταστήματος Σταυρούπολης στην Ξάνθη.

Ο κ. Λαζαρίδης ζήτησε από τη Διοίκηση της Τράπεζας τη συνέχιση της λειτουργίας τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και αυτού της Σταυρούπολης Ξάνθης. Παράλληλα, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, καθώς και με τους βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης κ. κ. Μπλούχο και Τσιλιγγίρη για τον συντονισμό των προσπαθειών τους.