Μουριάδης για Ιωσηφίδου: Συμπεριφέρεται σαν η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να είναι… δικιά της!

«Σκληρή» δήλωση του νέου Δημάρχου με αφορμή την πρόταση της απερχόμενης προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης για τα ινδικά καλλιστεία: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει η Καβάλα ένα περιφερόμενο τσίρκο»!

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από τις δημοτικές εκλογές που ανέδειξαν νέο Δήμαρχο Καβάλας με ποσοστό άνω του 60%, αν και η Διοίκηση Μουριάδη έχει τυπικά και ουσιαστικά αναλάβει καθήκοντα από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, αν και η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει -ως είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο- σε αλλαγή της προεδρείας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να εφαρμόσει τη δική της πολιτική, η απερχόμενη πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης συνεχίζει να υπηρετεί τον ρόλο της όχι απλά σε επίπεδο διαδικαστικό, αλλά προχωρώντας σε δηλώσεις και κινήσεις που φέρεται να επιχειρούν να δεσμεύουν και το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μια μέρα πριν την τυπική «εκπνοή» της θητείας της, στις 30 Αυγούστου 2019, η Αναστασία Ιωσηφίδου προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης ύψους 350.000 ευρώ περίπου για την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα εδώ] κάτι το οποίο ενόχλησε φανερά τον Θόδωρο Μουριάδη.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η απερχόμενη πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, προχώρησε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να εγκρίνει η Επιχείρηση την προκαταβολή ύψους 20% στον ιδιώτη ανάδοχο προτού καν ξεκινήσουν οι δράσεις που προβλέπει το πρόγραμμα!

Αφορμής δοθείσεις, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους απερχόμενους προέδρους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων να απέχουν από την υπογραφή τέτοιων δεσμευτικών αποφάσεων έως ότου η νέα Δημοτική Αρχή ορίσει νέες διοικήσεις.




Λίγες μέρες μετά, η Αναστασία Ιωσηφίδου βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί, από το βήμα του Επιχειρηματικού Forum Ελλήνων και Ινδών Επιχειρηματιών όπου μίλησε, η απερχόμενη πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «κατέθεσε» την πρόταση να διοργανωθούν στην Καβάλα τα επόμενα ινδικά καλλιστεία με σκοπό να ενδυναμωθεί έτι περαιτέρω η «σχέση» που, κατά την ίδια, ξεκίνησε με το γύρισμα ταινίας Bollywood στην πόλη.

Κληθείς να σχολιάσει αυτή την κίνηση της κ. Ιωσηφίδου, ο κ. Μουριάδης προχώρησε σε μια «σκληρή» δήλωση που φιλοξενείται στο φύλλο της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2019 της Καθημερινής Εφημερίδας Νέα Εγνατία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να γίνει η Καβάλα «ένα περιφερόμενο τσίρκο».

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε:

«Φυσικά και δεν γνώριζα για την πρόταση. Η κ. Ιωσηφίδου συμπεριφέρεται σαν να είναι δικιά της η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και απαξιώνει το ότι εκλέχθηκε από τους καβαλιώτες νέος Δήμαρχος Καβάλας. Δεν είχε καν την ευγένεια να με ρωτήσει! Σας λέω λοιπόν κατ’ αρχάς, ας δούμε πρώτα Ινδό τουρίστα στην Καβάλα και μετά τα ξαναλέμε. Όσο για τη διοργάνωση των ινδικών καλλιστείων από την Καβάλα, έχω να πω ότι δεν θα επιτρέψω να γίνει η Καβάλα ένα περιφερόμενο τσίρκο, φιλοξενώντας τα περιφερόμενα ινδικά καλλιστεία»!