Δήμος Καβάλας: Θυμηδία και πολλά ερωτηματικά από τους ισχυρισμούς της Δήμητρας Τσανάκα

Σκληρή απάντηση Μουριάδη στους ισχυρισμούς της μείζονος αντιπολίτευσης για δυσλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και εξόφληση προεκλογικών γραμματίων

Με σκληρό ύφος απαντάει η πλευρά του δήμου Καβάλας στην ανακοίνωση του συνδυασμού της Δήμητρας Τσανάκα για τις αναβολές της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας που είχαν ως θέμα τον ορισμών των ΔΣ στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Ανάσας για τον Δήμο).

Ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο» με αφορμή το θέμα κατηγόρησε τη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας για δυσλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου που οφείλονται σε ελλείψεις και παραλείψεις του δημάρχου και των συνεργατών του, θέτοντας 3 ερωτήματα που είχαν να κάνουν με τους λόγους που οδήγησαν στις αναβολές δύο δημοτικών συμβουλίων.

Στην απάντηση του ο δήμος Καβάλας, αφού σχολιάζει ότι η επίθεση που δέχτηκε από την παράταξη της κ. Τσανάκα δεν συνάδει με το κλίμα συναίνεσης που προσπάθησε να δημιουργήσει στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος, κάνει λόγω για θυμηδία και έγερση πολλών ερωτηματικών απ’ την στιγμή που η απόφαση για αναβολή των συνεδριάσεων ήταν κοινή απ’ όλες τις παρατάξεις. Επίσης χαρακτηρίζει πρόκληση τον ισχυρισμό της κ. Τσανάκα ότι με την απόφαση για αναβολή των συνεδριάσεων εξαργυρώνονται προεκλογικά γραμμάτια, τονίζοντας ότι κάποιοι δημιουργούν την αίσθηση ότι μονίμως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

«Η δημοκρατική ευαισθησία της νέας διοίκησης του δήμου Καβάλας, δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία»

«Η επικοινωνιακού χαρακτήρα επίθεση που επιχειρεί εναντίον του θεσμού του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο», δεν συνάδει με τις κορώνες συναίνεσης που φρόντισε να «εκτοξεύσει» στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος η τέως δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Είναι απολύτως βέβαιο, επίσης, ότι η καταχρηστική επίκληση φαινομένων δυσλειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από θυμηδία, προκαλεί και την έγερση σοβαρών ερωτημάτων για το αν έγινε αντιληπτό από την εν λόγω παράταξη το περιεχόμενο της κοινής απόφασης στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2019, περί αναβολής της συζήτησης που αφορά την εκλογή νέων διοικητικών συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα του δήμου και κατά πόσο οι ενστάσεις ορισμένων μελών της έχουν κυριολεκτική ισχύ ή εν τέλει δημοσιοποιήθηκαν για να επισημανθούν οι προστριβές που ενυπάρχουν στο εσωτερικό της.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η απόφαση να αναβληθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, κρίθηκε σκόπιμη μέχρις ότου κοινοποιηθεί στους ΟΤΑ η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αντανακλά και την πρόθεση του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, να σεβαστεί τους όποιους προβληματισμούς των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων για το σύννομο της διαδικασίας.

Η δημοκρατική ευαισθησία της νέας διοίκησης του δήμου Καβάλας, ωστόσο, δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία. Είναι απότοκος της αντίληψης που διακατέχει την παράταξη μας για την ομαλή μετάβαση από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης των υποθέσεων του δήμου, στην εποχή του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ημών και των συναινετικών αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του. Τέλος, συνιστά τουλάχιστον πρόκληση ο ισχυρισμός ότι με την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εξαργυρώνονται από την πλευρά μας συγκεκριμένα προεκλογικά γραμμάτια. Κάποιοι δημιουργούν την αίσθηση ότι μονίμως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η περίοδος των ανοιχτών λογαριασμών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».