Μακάριος Λαζαρίδης: Η εύρυθμη λειτουργία των δρομολογίων Καβάλας-Θάσου θα αποκατασταθεί

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έγινε θετικός κοινωνός των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας και των πλοιοκτητών της Καβάλας και της Θάσου

Τα προβλήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και οι ιδιοκτήτες της ΑΝΕΘ και της Thassos Ferries Νίκος Χαριτόπουλος και Γ. Μητσόπουλος, αντίστοιχα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν υπόψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, τα προβλήματα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των πορθμειακών δρομολογίων από τα λιμάνια της Καβάλας προς τη Θάσο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν όλες οι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις του προβλήματος. Ο κ. Λαζαρίδης – και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που παρευρέθηκε στη συνάντηση – είχε παρουσιάσει την 1η Οκτωβρίου 2018, πρώτος από τα πολιτικά στελέχη της Καβάλας, συγκεκριμένη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος.

Ειδικότερα, μια από τις προτάσεις του κ. Λαζαρίδη ήταν «να εφαρμόσει άμεσα το Υπουργείο για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο το Νόμο 2932/2001, που στο άρθρο 2, παράγραφος 6, προβλέπει το μέτρο της επιβολής δημόσιας υπηρεσίας στις εταιρίες». Η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και φυσικά από τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Επίσης, ενόψει του πρώτου νομοσχέδιου του υπουργείου, συζητήθηκε να μην εγκρίνεται η δρομολόγηση πλοίων  στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα σε εταιρείες που δεν εκφράζουν ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πλοίων τους και στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, όλο το χρόνο. Λύση που έχει προτείνει εδώ και ένα χρόνο ο κ. Λαζαρίδης, αλλά η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ήθελα να ακούσει αφήνοντας κατά τους χειμερινούς μήνες αποκομμένο το μητροπολιτικό κέντρο του νομού με την Θάσο.

«Ευήκοα ώτα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας»

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση: «Αισθάνομαι ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας έγινε σήμερα θετικός κοινωνός των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας και των πλοιοκτητών της Καβάλας και της Θάσου.  Προσωπικά, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ως Βουλευτής πια της ΠΕ Καβάλας, είμαι σε θέση να επαναφέρω την πρόταση που είχα καταθέσει τον Οκτώβριο του 2018.  Είναι δε ιδιαίτερα ευχάριστο όταν αυτές οι προτάσεις απευθύνονται στα ευήκοα ώτα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας».