Μακάριος Λαζαρίδης: Με υπευθυνότητα οφείλουμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων στην ΠΕ Καβάλας από τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για την μεγάλη αναταραχή στην τουριστική αγορά η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην τοπική οικονομία περί το 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης για τις επιπτώσεις που έχει η χρεοκοπία της Thomas Cook στο τουριστικό προϊόν του νομού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάρρευση της Thomas Cook, αποτελεί μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον παγκόσμιο τουρισμό, με σαφή αντίκτυπο και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύοντας την εγρήγορσή της, προχώρησε στην άμεση κατάργηση του τέλους διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.

Ωστόσο, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που πρόκειται να φανούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι βέβαιο ότι πλήττουν  την οικονομία και της ΠΕ Καβάλας και κυρίως του νησιού της Θάσου.

Για το λόγο αυτό, και έπειτα από επικοινωνία που είχα τόσο με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη όσο και με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη, συμφωνήσαμε ότι είναι άμεση η ανάγκη της ενδελεχούς καταγραφής του κόστους στην τοπική οικονομία.

Κόστος που οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.000.000 ευρώ.

Στόχος μας είναι με υπευθυνότητα να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων και να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και το βλέμμα στο τουριστικό μέλλον της ΠΕ Καβάλας».