Ένα «μεγαλειώδες συλλαλητήριο» στο Ασημακοπούλου «είδε» ο Νίκος Ξανθόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στο camp των προσφύγων και «αδειάζει» τον Σύλλογο του Περιγιαλίου και όσους, εκ των υστέρων, αποστασιοποιήθηκαν - «Καρφιά» και κατά ΜΜΕ

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυναν 11 Πολιτιστικοί-Εξωραϊστικοί Σύλλογοι της πόλης [διαβάστε εδώ το κάλεσμα των Συλλόγων και δείτε εδώ το ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας].

Σύμφωνα με τις αναφορές της πλειοψηφίας των ΜΜΕ της Καβάλας, οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη διαμαρτυρία κυμαίνονταν αριθμητικά από 150 έως 300, ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκος Ξανθόπουλος έχει διαφορετική άποψη.




Με ανακοίνωσή του στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης [«από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιγιαλίου»] ο κ. Ξανθόπουλος κάνει λόγο για μια «αυθόρμητη, λαϊκή, πολυπληθή» συγκέντρωση, για ένα «μεγαλοπρεπές συλλαλητήριο», ευχαριστεί όσους συμμετείχαν σε αυτό και φέρεται κατά όσων είχαν ή έχουν διαφορετική άποψη.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης Ξανθόπουλου.

Παραδίδουμε τους εθελοτυφλούντες στη μακαριότητα της πλάνης τους…

«Στον απόηχο της αυθόρμητης, λαϊκής, πολυπληθούς συγκέντρωσης που οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 26/09/2019 στις 17:00 μ.μ. έξω από την κεντρική είσοδο του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», από κοινού με τον πολιτιστικό σύλλογο Περιγιαλίου.

Ιδιαίτερα δε από την ωριμότητα με την οποία διαχειρίστηκε ο απλός κόσμος την παρουσία του εκεί.

Την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος, οξύτητας, έντασης ή αντιπαράθεσης, αλλά της με ξεκάθαρο τρόπο, λαϊκής αποφασιστικής δήλωσης, πως η κοινωνία της Καβάλας δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα.

Παραδίδουμε στην κοινή γνώμη των Καβαλιωτών τη δημοτική Αρχή και εκείνες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που με την ένοχη σιωπή τους και εκκωφαντική απουσία τους,  εντυπωσιάζουν με το πόσο γρήγορα απομακρύνθηκαν από την τοπική κοινωνία, έχοντας  απωλέσει την ικανότητα να αφουγκραστούν και να ερμηνεύσουν τις ανησυχίες της.

Όλους εκείνους που αμέσως μετά το μεγαλοπρεπές συλλαλητήριο, προφανώς επειδή κάποιοι τους τράβηξαν τα αυτιά, έσπευσαν να διαχωρίσουν την θέση τους, αναδιπλούμενη.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που μετά την επιτυχή διοργάνωση του συλλαλητηρίου κράζουν περί άλλων, που μόνο τη μικροψυχία τους αποδεικνύουν και το στρουθοκαμηλισμό τους, θα έτριβαν τα χέρια τους με ικανοποίηση, εάν τα αριθμητικά δεδομένα του συλλαλητηρίου δεν ήταν εκείνα της Πέμπτης 26/09/2019.

Έχουμε την υποχρέωση  να ευχαριστήσουμε αναφέροντας ιδιαίτερα, κάποιες παρουσίες:

  • Εκείνα τα Μ.Μ.Ε. τοπικά και περιφερειακά που παρουσίασαν την όλη διοργάνωση με πρόθεση ενημερωτική και όχι προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ή να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Τους εθελοτυφλούντες τους παραδίδουμε στην μακαριότητα της πλάνης τους.
  • Τον επικεφαλής της Κ.Α.Π., Ευάγγελο Παπά, που βρέθηκε στην εκδήλωση στηρίζοντας την όλοι πρωτοβουλία, με συμβούλους της ομάδας τους.
  • Τον πρώην συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κύριο Τζατζάρη Θεόδωρο.
  • Το φίλο Αθανάσιο Παπουτσή που μου έδωσε πρώτος την ιδέα για την ανάληψη της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Αλλά κυρίως, όλους αυτούς τους πολίτες, ανώνυμους και επώνυμους, που αυθόρμητα ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την όλη διοργάνωση, αρνούμενη να υποκύψουν στις σειρήνες και τα διχαστικά τους μηνύματα».