Μακάριος Λαζαρίδης: Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου ανήκει στην κοινωνία της Καβάλας και πρέπει να αποδοθεί σε αυτήν

Επίσκεψη του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο Περιγιάλι και συνομιλίες για το πρόβλημα με κατοίκους

Την πάγια θέση του ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, επανέλαβε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Αριστείδη Κουμουσίδη, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας  Θόδωρου Μουριάδη.

Το Περιγιάλι, επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί η πόλη να επεκταθεί στα ανατολικά της και να αναβαθμιστεί με τη δημιουργία ενός ήπιου μητροπολιτικού πάρκου και με τουριστικές επενδύσεις κατ’ εφαρμογή του σχεδίου πόλης», ενώ έκανε λόγο και για το προσωπικό ενδιαφέρον του για την περιοχή, αφού εκεί ήταν το σπίτι των παππούδων του.

Ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος μαζί με τους κ. Μουριάδη και Κουμουσίδη, περπάτησε στη γειτονιά του Περιγιαλίου και συνομίλησε με τους κατοίκους, εξήγησε ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από την προηγούμενη Κυβέρνηση που εγκατέστησε στον αστικό ιστό της πόλης περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που -όπως είπε- δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Η Καβάλα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι έτοιμη να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για την αποσυμφόρηση των νησιών», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι νομοί της χώρας θα πρέπει να υποδεχτούν αναλογικά πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών».

Έκανε γνωστό, τέλος, ότι έχει ενημερώσει και τους αρμόδιους υπουργούς για τη συγκεκριμένη θέση του και τις ιδιαίτερες πτυχές του ζητήματος, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την αντιμετώπιση του ζητήματος.