Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Οι διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη για «άδειασμα» του Ασημακοπούλου και οι επιφυλάξεις του Σώματος

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων της πόλης για το προσφυγικό camp στο Ασημακοπούλου-Κάλεσμα Τσανάκα σε Μέτιο για την υπόδειξη νέου χώρου φιλοξενίας εκτός αστικού ιστού

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι περίπου 350 μετανάστες θα έρθουν στο Ασημακοπούλου, ότι μέχρι το τέλος του 2020 το προσφυγικό camp θα αδειάσει, αλλά και ότι θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων του Περιγιαλίου έλαβε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, όπως ανακοίνωσε -διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις τους- κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, η οποία έγινε παρουσία του προέδρου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου «Άγιος Τρύφων».

Ο κ. Κουμουσίδης ζήτησε να επιδώσει το ψήφισμα για τους πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου το οποίο υπέγραψαν 11 πολιτιστικοί σύλλογοι και κάλεσε τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στην επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας να μπουν μπροστά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί αίτημα των κατοίκων του Περιγιαλίου.

Η τέως δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε από τον κ. Μουριάδη να καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, προκειμένου να δει τον χώρο και να υποδείξει στη συνέχεια νέο χώρο εκτός αστικού ιστού, μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό οι 13 Περιφερειάρχες, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

«Μην πιστεύετε όσα σας λένε. Πάντα μας έλεγαν ότι τα μέτρα ήταν προσωρινά. Το είδατε πουθενά γραμμένο και εγγυημένο ότι σε έναν χρόνο θα αδειάσει το Ασημακοπούλου; Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο με μια ενιαία στάση. Εγώ μίλησα με τους κατοίκους που μου έλεγαν ότι υπάρχει παραβατικότητα και πετάνε πέτρες τα βράδια, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο», είπε ο επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλης Παππάς, με τον δημοτικό σύμβουλο του Τόπου της Ζωής μας Γιάννη Μούτλια να λέει προηγουμένως ότι πρέπει να ξεδιαλύνει τη θέση της η διοίκηση του δήμου και να τηρηθεί μια ενιαία γραμμή για το θέμα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος τόνισε ότι δεν πρέπει να δηλητηριαστούν οι ψυχές των καβαλιωτών και ότι δεν σημειώθηκε μεγάλη παραβατικότητα.

Τελικά το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη Συμπαράταξη Πολιτών και τη Λαϊκή Συσπείρωση να το καταψηφίζουν.