Το ΠΑΜΕ απαντά στη διοίκηση του ΕΥ Καβάλας: Θεατρινισμοί και ψέματα από μια συνδικαλιστική μαφία

Την δική του θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα και έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, δίνει το ΠΑΜΕ Καβάλας διαψεύδοντας τις κατηγορίες για τραμπουκισμό

Την δική της άποψη για τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο τελευταίο ΔΣ του ΕΥ Καβάλας, στο οποίο αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, δίνει με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Καβάλας. Στην ανακοίνωση διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για τραπουκισμούς από την πλευρά του μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, μέλους του ΠΑΜΕ και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας Γιάννη Γιαγκίδη, σε βάρος της γενικής γραμματέως του ΕΥΚ κ. Τσούτσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας

«Αν οι κύριοι, που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης της Καβάλας, δεν ήταν εκτός από αστείοι και επικίνδυνοι, δεν θα μπαίναμε στον κόπο να τους απαντήσουμε»

«Ξεσάλωσαν τα τσιράκια των εργοδοτών Ποδάρας και Τσούτσα με δελτία και συνεντεύξεις τύπου όπου καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας Γιάννη Γιαγκίδη και το ΠΑΜΕ για «τραμπούκικη συμπεριφορά». Μάλιστα το δελτίο τύπου υποτίθεται το υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο, όμως το ΔΣ δεν συνεδρίασε για να βγάλει τέτοια καταγγελία. Εκτός αν πρόκειται πάλι για μια από τα ίδια, η ΠΑΣΚΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο της διοίκησης του ΕΥΚ, αφού το θεωρεί τσιφλίκι της! Άλλωστε σε μια από τις συνεντεύξεις τους το αποκάλεσαν «μαγαζί» τους!

Καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς, μαλλιοτραβήγματα, τραμπουκισμούς κι άλλα φαιδρά. Αναφέρουν ότι η Γραμματέας του ΕΥΚ νοσηλεύτηκε, δημοσιεύουν φωτογραφίες της πάνω σε φορεία με κολάρα, επιδεικνύουν μελανιές και άλλα παρόμοια. Αν οι κύριοι, που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης της Καβάλας με τα σωματεία φαντάσματα που διαθέτουν και που τα χρησιμοποιούν κάθε τρία χρόνια για να κάνουν εκλογές και να αναπαράγουν τους νόθους συσχετισμούς, δεν ήταν εκτός από αστείοι και επικίνδυνοι, δεν θα μπαίναμε στον κόπο να τους απαντήσουμε. Δυστυχώς όμως για αυτούς τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και η αλήθεια μια και μοναδική.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Παρασκευή 27/9 κάλεσαν σε κινητοποίηση στο ΕΥΚ όλους τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού κινήματος στην πόλη μας και αγωνιά για την επίλυση των προβλημάτων της εργατιάς και κάθε λαϊκής οικογένειας, ώστε να απαιτήσουμε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΥΚ τουλάχιστον σε μέλη ΔΣ σωματείων, προέδρους κλπ. Και αυτό το πράξαμε για να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση, να ακουστούν γνώμες και απόψεις για να προκηρυχτεί η απεργία στις 2/10 (κάτι για το οποίο φυσικά δεν ήμασταν καθόλου βέβαιοι ότι θα το πράξει η πλειοψηφία, αφού για την προηγούμενη απεργία κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, τους αναζητούσαμε επί πέντε μέρες και όταν τελικά καταφέραμε να τους εντοπίσουμε μας ανακοίνωσαν ότι έχουν προγραμματίσει σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων για τις 25/9, μία μέρα δηλαδή μετά την πανελλαδική απεργία! Στην περιβόητη αυτή σύσκεψη για την οποία τα ταξικά σωματεία δεν πήραν ούτε πρόσκληση, τελικά παραβρεθήκαμε μόνο εμείς!!! Η κοροϊδία δηλαδή πήγε σύννεφο!).

Παράλληλα επιδίωξη των συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Παρασκευής ήταν να αποσυρθούν από τη συζήτηση τα υπόλοιπα κατάπτυστα, παράλογα και εντελώς παράτυπα θέματα. Η ΠΑΣΚΕ λίγες μέρες πριν από μια μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι για να εμποδίσουν να περάσει το περιβόητο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που ενταφιάζει τις συλλογικές συμβάσεις και βάζει στο γύψο τα σωματεία, ως συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, αντί να βάζει για συζήτηση τι θα κάνει το ΕΥΚ για την επιτυχία της, με συνειδητό στόχο να υπονομεύσει την απεργία έφερνε στο ίδιο ΔΣ θέματα όπως:

– η γραμματειακή υποστήριξη των σωματείων (!) για τις εκλογές τους (υποκατάσταση δηλαδή των εφορευτικών επιτροπών, τα μητρώα όλων των σωματείων στα χέρια του ίδιου προσώπου – υπαλλήλου του ΕΥΚ που φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι μέλος ταυτόχρονα σε όλα αυτά τα σωματεία).

– ο κανονισμός λειτουργίας και πειθαρχικός κανονισμός για τους υπαλλήλους του ΕΥΚ (δηλαδή δια της πλαγίου κατάργηση της ήδη υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης που έχουν αυτοί οι υπάλληλοι).

– ο πειθαρχικός κανονισμός για τα μέλη του ΔΣ (δηλαδή αλλαγές στο καταστατικό του ΕΥΚ χωρίς καταστατική συνέλευση. Ένα καταστατικό που άλλωστε έχει προβλέψει τις πειθαρχικές ποινές). Επιδίωξη τους να πετάξουν εκτός διοίκησης τους εκλεγμένους με την Ταξική Ενότητα αφού τους ενοχλεί η παρουσία μας στις εκλογές των σωματείων όπου ξεσκεπάζουμε τις νοθείες τους. Μάλιστα στο 7ο και τελευταίο θέμα του ΔΣ επεδίωκαν να τον θέσουν και σε εφαρμογή!

Η συνδικαλιστική μαφία του ΕΥΚ φρόντισε για μια ακόμα φορά να «περικυκλώσει» το κτίριο του ΕΥΚ με δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις, που η ίδια κάλεσε, με μπράβους μέσα στο χώρο του ΕΥΚ, με κλειδαμπαρώματα της κεντρικής εισόδου. Στις απαιτήσεις δε των εκλεγμένων με την Ταξική Ενότητα να ξεκλειδώσουν την πόρτα αυτοί απάντησαν ότι «ή θα συνεδριάζουμε κλειδωμένοι (!!!) ή φύγετε». Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα αφού εξασφάλισαν ότι η απεργία προκηρύχθηκε, δήλωσαν την αντίθεσή τους να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα και αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό έπρεπε η «κλειδοκράτορας» Γραμματέας του ΔΣ να ξεκλειδώσει την πόρτα, κάτι που έκανε ωρυόμενη και καθυβρίζοντας ως την έξοδο τα δύο μέλη του ΔΣ. Συνοδευόταν δε από τους μπράβους που είχαν επιστρατεύσει και από άλλα μέλη του ΔΣ. Αφού ξεκλείδωσε την πόρτα έσπρωξε τον Γιάννη Γιαγκίδη προς τα σκαλάκια και έδωσε αγκωνιά στο νεφρό του Αναγνώστη Καραμπατζάκη. Οι συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές έξω από το ΕΥΚ προσπάθησαν να τους προστατεύσουν από τους μπράβους και προχώρησαν μέσα στο χώρο του ΕΥΚ, απαιτώντας αυτό που άλλωστε είχαν διακηρύξει εξαρχής, να αποσυρθούν τα υπόλοιπα θέματα. Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ έληξε τη συνεδρίαση αμέσως.

Οι βδέλες του Εργατικού Κέντρου τολμούν και κουνούν το δάχτυλο στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Συνδικαλιστές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που παλεύουν για να σπάσει το απόστημα του εκφυλισμού και της σαπίλας, συνταξιούχοι μέλη ΔΣ των σωματείων τους, που παρά τα χρόνια και τα προβλήματά τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των παιδιών τους, σε αντίθεση με κάποιους άλλους συνταξιούχους – αιώνιους «συμβούλους» του ΕΥΚ που κρυμμένοι μέσα σε γραφεία του Εργατικού Κέντρου καθοδηγούν τις «θεατρικές παραστάσεις» του θιάσου της ΠΑΣΚΕ. Αυτοί είναι οι γενικοί κουμανταδόροι, αυτοί κανονίζουν με τα αφεντικά τα πάρε δώσε, αυτοί σκηνοθετούν και τις παραστάσεις.

Για κακή τους τύχη στην κινητοποίηση του «επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ» όπως καταγγέλλουν, συμμετείχαν επίσης δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη του ΚΚΕ, δεν εκλέχτηκαν στα σωματεία τους με ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Συνδικαλιστές που, παρά τις διαφωνίες τους με το ΠΑΜΕ, σήμερα κατανοούν ότι η υπόθεση της απαλλαγής του εργατικού κινήματος από τους αχυρανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων δεν είναι υπόθεση παραταξιακή, ότι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος προϋποθέτει σωματεία ζωντανά, με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και ταξικό προσανατολισμό.

Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα, μαχητικά! Με συνδικάτα μαζικά, ενωτικά, ταξικά και όχι παραμάγαζα των εργοδοτών, σωματεία φαντάσματα.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε και όλους τους εργαζόμενους της Καβάλας. Κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Όλοι και όλε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας! Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Τετάρτη 2 Οκτώβρη 11 πμ – Κεντρική Πλατεία».