Μακάριος Λαζαρίδης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η Υγεία

Τι ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για την Καβάλα, ο βουλευτής της ΝΔ στη συνάντηση τους

Τις βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται των ζητημάτων υγείας στην ΠΕ Καβάλας έθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με το σύστημα υγείας στην ΠΕ Καβάλας. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Λαζαρίδης είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Πρίνου Θάσου και συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, από τους οποίους ενημερώθηκε – για μια ακόμη φορά – για όλα τα θέματα της υγείας.

Στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια έβαλαν τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα υγείας για την Π.Ε. Καβάλας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

α) Η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κ. Λαζαρίδη και που πρώτος έβαλε τη δημιουργία του στην δημόσια κουβέντα.

β) Η ουσιαστική λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου με τις προσλήψεις δύο οργανικών θέσεων γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας και δύο οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού.

γ) Η αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας, όπως ζήτησε πρόσφατα ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Νομού Καβάλας.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης  ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επεσήμανε στον υπουργό ότι, στο πλαίσιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας υγείας από την παρούσα κυβέρνηση, θα πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε:

«Όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υγεία για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και βέβαιοι ότι, όποτε χρειαστεί, η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα τους και, υπό το πρίσμα αυτό, εργαζόμαστε όλοι, με δεδομένη την εμπιστοσύνη μας προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η ΠΕ Καβάλας χρειάζεται πολλά ακόμα, αλλά ευελπιστούμε, με την αποφασιστικότητα, τη βούληση και τη διάθεση όλων των πλευρών, η κατάσταση να βελτιωθεί άμεσα

Η αισιοδοξία μου μεγαλώνει από το γεγονός ότι σε αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη τον κ. Κικίλια, αλλά και τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη».