ΚΚΕ Καβάλας για Μαρία Τσουρή: Έμπλεξε τα πάντα μέσα στο αντικομμουνιστικό της παραλήρημα

Οργισμένη απάντηση της Τομεακής Επιτροπής στο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ανάρτηση της στο fb για τον Χρήστο Ποτόλια, τα όσα έγιναν στο ΕΥΚ Καβάλας και τα… Γκουλάγκ

Η ανάρτηση του στελέχους του ΚΙΝΑΛ, και υποψήφιας βουλευτή του Κινήματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, Μαρίας Τσουρή στον προσωπικό της λογαριασμό στo fb, με αναφορές στη στάση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Ποτόλια αλλά τα όσα έγιναν στο ΕΥΚ Καβάλας, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την κατηγορεί ότι τελεί υπό παραληρηματική σύγχυση και ότι μέσα από τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό που την διακατέχει μπλέκει τα πάντα, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

«Δεν απαντάμε στην αμετανόητη αντικομμουνίστρια, αλλά απευθυνόμαστε στον απλό εργατόκοσμο της Καβάλας»

«Η γνωστή γυρολόγος της σοσιαλδημοκρατίας στην πόλη της Καβάλας, έπειτα από τις «περιπέτειές» της με το πέρασμα από τον πάλαι ποτέ Συνασπισμό, από τη ΔΗΜΑΡ και τελευταία το ΚΙΝΑΛ, του οποίου ήταν και υποψήφια βουλευτής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τελεί μάλλον υπό παραληρηματική σύγχυση. Ο λόγος για τη Μαρία Τσουρή που σε ανάρτησή της στο facebook επιδίδεται σε απίστευτο και πρωτόγονο αντικομμουνισμό μπλέκοντας τα πάντα! Από την απαίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Ποτόλια να μην κάθεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δίπλα στον «μετανοημένο» – κατά την κυρία Τσουρή – χρυσαυγίτη, τον… «Σταλινοφασισμό» και τα «γκούλαγκ», μέχρι τα ψέματα και τη λάσπη που εξαπέλυσαν οι όμοιοι της, της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ), τις τελευταίες μέρες, με τα περί «ξυλοδαρμών».

Δεν θα απαντήσουμε φυσικά σε μια αμετανόητη αντικομμουνίστρια!

Απευθυνόμαστε στον απλό εργατόκοσμο της Καβάλας, τους επαγγελματίες της πόλης που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους, στους νέους και τις νέες και τους καλούμε να απομονώσουν όσους το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσαλώσει με αντικομμουνιστικά λιβελλογραφήματα στα ΜΚΔ και στα ΜΜΕ. Ιδιαίτερα καλούμε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Ανθρώπους που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική. Ανθρώπους που τιμούν και σέβονται τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού και του τόπου μας.

1ον Ο λόγος για τον οποίο πανελλαδικά σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στο κοινοβούλιο και αλλού, οι κομμουνιστές εκλεγμένοι απαιτούμε να μην καθόμαστε κοντά ή δίπλα σε εκλεγμένους υμνητές της χούντας, των ναζί, των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών δηλαδή των ναζί που έστελναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα τους Έλληνες πατριώτες, είναι συμβολικός. Όπως επισημάναμε και σε δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης σηματοδοτούμε και με αυτόν τον τρόπο το μέτωπο που έχουμε απέναντι στους φασίστες και στις ιδέες τους, την εγκληματική δράση τους. Και αυτή η στάση είναι σταθερή, δεν παλαντζάρει, δεν ταλαντεύεται για ψηφοθηρικούς σκοπούς, είναι στάση αρχών. Ο δήθεν «μετανοημένος», συγκαλυμμένος χρυσαυγίτης, μέχρι πρότινος ήταν Γραμματέας του φασιστικού μορφώματος στην Καβάλα και εκλέχτηκε με τη χρυσαυγίτικη παράταξη στο ΔΣ. Τώρα που τουλάχιστον εκλογικά το καράβι βουλιάζει … επέλεξε να διαφοροποιηθεί επικαλούμενος την … οικογενειοκρατία του Μιχαλολιάκου! Λίγο πριν είχε καταθέσει στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ως μάρτυρας υπεράσπισης! Και φυσικά ούτε στιγμή δεν διαφοροποιήθηκε από τις γνωστές φασιστικές ιδέες και την πολιτική των χρυσαυγιτών, ακόμα και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συνεχίζει στο δρόμο του ρατσισμού, του εθνικισμού, σπέρνοντας το μίσος και υπηρετώντας τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Θυμίζει όλους αυτούς που με τη σβάστικα στο χέρι έστηναν τα «τάγματα εφόδου» και μόλις ξεκίνησε η ποινική τους δίωξη … τα ξέχασαν όλα. Δηλώνουν τώρα «παραπλανημένοι», «νοικοκυρές που κοιτούσαν το σπίτι τους» και άλλα παρόμοια. Όλα αυτά όμως για την κ. Τσουρή μάλλον δεν σημαίνουν τίποτα. Να ποιοι κρύβουν στον κόρφο τους το ναζιστικό φίδι, να πως εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού!

2ον Η αντικομμουνιστική χυδαιολογία με τα περί «Σταλινοφασισμού» και «γκούλαγκ» είναι βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά κιτάπια των ιδεολογικών μηχανισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ και της ΕΕ, που προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια. Ο αντικομμουνισμός, το ψέμα και η διαστρέβλωση άλλωστε αποτελούν πλέον επίσημη πολιτική της ΕΕ με πιο πρόσφατο παράδειγμα το αντικομμουνιστικό ψήφισμα που πέρασε από το ευρωκοινοβουλίο και στην ουσία απαιτεί τη λήψη κατασταλτικών μέτρων ενάντια στα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα σύμβολα και τις ιδέες τους.   Ψήφισμα που παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση ως …σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!!! Κι αυτό όταν είναι γνωστό ότι η ΕΣΣΔ έδωσε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα για να τσακίσει το ναζιστικό τέρας!

Η κυρία Τσουρή είναι υπόλογη! Γιατί άλλο πράγμα είναι να κάνεις ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση και άλλο να υιοθετείς το ψέμα και τη διαστρέβλωση. Είναι υπόλογη πριν από όλα στον απλό κόσμο που νιώθει αριστερός, όλους αυτούς που αν και οι πολιτικές τους επιλογές τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, οι αρχές και οι αξίες τους τοποθετούσαν ψηλά στον αξιακό τους κώδικα τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες, την πάλη ενάντια στη χούντα, τους αγώνες για το ψωμί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτός ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά και τις θυσίες των κομμουνιστών στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Και δεν ανέχεται τον αντικομμουνιστικό «οχετό» του στελέχους του ΚΙΝΑΛ.

3ον Σχετικά με τα γεγονότα στο ΕΥΚ και το αν και ποιος τελικά έπεσε θύμα «ξυλοδαρμού» και είναι «τραμπούκος» έχουν απαντήσει τα σωματεία και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ! Άλλωστε η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη, ο κόσμος κατάλαβε και όποιος επιμένει μπορεί να κοιτάξει προσεχτικότερα τα δημοσιεύματα και τις δημοσιευμένες φωτογραφίες για να διαπιστώσει το πως οι «αμυχές» της πρώτης μέρας γίνονται … «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» τρεις μέρες μετά, το πως οι «ξυλοδαρμένοι» με «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» πηγαίνουν … εσπευσμένα στο νοσοκομείο τέσσερις ώρες μετά (!!!) και αφού αντιπαρατεθούν μέσα στον χώρο του ΕΥΚ, συνομιλήσουν με τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από αυτό, επισκεφτούν το αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενοι από τον επίδοξο σκηνοθέτη των θεατρινισμών γνωστό συνταξιούχο και αιώνιο «σύμβουλο» του ΕΥΚ! Η κυρία Τσουρή στο δημόσιο λόγο θα έπρεπε να είναι προσεχτικότερη. Ιδιαίτερα όταν αυτό που διακυβεύεται είναι η υπόθεση της απαλλαγής του εργατικού κινήματος από τα φαινόμενα του εκφυλισμού»!