Μακάριος Λαζαρίδης: Πρωτογενής τομέας στην Καβάλα, η απόλυτη δημιουργική πρόκληση για το άμεσο μέλλον

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ παραβρέθηκε στην 21η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα του δήμου Νέστου μεταφέροντας τη στήριξη της κυβέρνησης στους ανθρώπους ενός από τους πιο ελπιδοφόρους οικονομικούς τομείς της χώρας

Στην 21η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα του δήμου Νέστου (δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση) παραβρέθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, αλλά και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για το γεγονός ότι συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση «στην Καβάλα αντιμετωπίζουμε αγροτική ανάπτυξη, τουρισμό και πολιτισμό ως την απόλυτη δημιουργική πρόκληση για το άμεσο μέλλον».

Η τοποθέτηση του Μακάριου Λαζαρίδη

Να σας συγχαρώ για τη θεσμική επιμονή σας. 21 χρόνια δεν είναι και λίγα. Να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας. Και ο λόγος είναι απλός… Δεν είναι ότι «πήρα τα βουνά». Χαίρομαι γιατί σήμερα είναι μια αφορμή να μοιραστούμε την περηφάνια μας για την Καβαλιώτικη παράδοσή μας. Και η παράδοση αυτή περνά μέσα από τη συνέχιση του μόχθου σας στον πρωτογενή τομέα, από τον πλούτο των προϊόντων μας, την ομορφιά του τόπου μας και τη μουσική μας. Όταν όλα αυτά είναι παρόντα ταυτόχρονα τότε έχουμε μια εξαιρετική αφορμή γιορτής.

Και είναι και μια αφορμή να κοιτάξουμε και στο μέλλον. Να δούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Πώς θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Να σχεδιάσουμε την παραγωγή μας με ανταγωνιστικό τρόπο ανάλογα με την προσδοκία της κατανάλωσης. Να προωθήσουμε τρόπους συνεννόησης και συναπόφασης όλων των φορέων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Να προσεγγίσουμε την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό ως μια ενιαία αντίληψη τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην επικοινωνία τους. Γνωρίζουμε καλά ότι το κλειδί για το εύπορο «αύριο» του τόπου μας είναι η σύνδεση της περηφάνιας για τα αγροτικά μας προϊόντα με αυτήν για την ιστορία μας, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.

Στην Καβάλα θέλουμε να αντιμετωπίζουμε αγροτική ανάπτυξη, τουρισμό και πολιτισμό ως την απόλυτη δημιουργική πρόκληση για το άμεσο μέλλον. Και αυτό με σχέδιο και στρατηγική. Με πλάνο που αποτυπώσει συνολικά το δυναμισμό της ελληνικής περιφέρειας, την ομορφιάς της και των προϊόντων της. Είναι ωραίο να ξέρουμε ότι έχουμε μία από τις πιο ενεργές και υψηλής ποιότητας παραγωγές της χώρας. Είναι όμως πιο όμορφο να τη μοιραζόμαστε και αυτή και όλα μας τα προϊόντα με ολόκληρο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση και να ξέρετε ότι παραμένω δίπλα σας.