«Αυτοψία» Παναγιωτόπουλου στην προσφυγική δομή του Ασημακοπούλου στην Καβάλα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιθεώρησε τόσο την παλιά δομή όσο και τις εργασίες που γίνονται στο καινούριο κομμάτι, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και για τα προβλήματα τα οποία εντοπίζουν οι υπεύθυνοι της δομής

Στην προσφυγική δομή του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και από στελέχη του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιθεώρησε τόσο την παλιά δομή όσο και τις εργασίες που γίνονται στο καινούριο κομμάτι, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και για τα προβλήματα τα οποία εντοπίζουν οι υπεύθυνοι της δομής αναφορικά με τη διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών.

Φειδωλός στις δηλώσεις του, ο υπουργός είδε σε «πρώτο χρόνο» την κατάσταση που επικρατεί στο camp του Ασημακοπούλου και τόνισε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα στρατόπεδα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, θέλοντας, παράλληλα, να δείξει με τη φυσική του παρουσία στο Ασημακοπούλου ότι μέλημά του είναι να έχει ιδία άποψη για την εικόνα της δομής της Καβάλας, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του από τη Θάσο, επέμεινε στην αρχική του θέση ότι το στρατόπεδο πρέπει να αποδοθεί στην κοινωνία της Καβάλας, κάτι που αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να απλωθεί η πόλη προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας να υπάρξουν περισσότεροι αστυνομικοί (περιπολίες) στο Περιγιάλι και κυρίως κοντά στην παλιά δομή, ούτως ώστε να ενισχυθεί επί της ουσίας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

*Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός