Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: «Λευκός καπνός» για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη

Με 26 ψήφους εξελέγη ένα γνώριμο πρόσωπο από τον νομικό κόσμο της Καβάλας-Ποιοι ήταν οι άλλοι υποψήφιοι και πόσες ψήφους έλαβαν

Με την παρουσία του πρώην δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη άρχισε η πρώτη ανάμεσα στις δυο, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019.

Η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία μετά την ανάρρωσή της επανήλθε στα καθήκοντά της, εξήρε το ήθος, το επίπεδο και τους χαμηλούς τόνους που τον διακρίνουν, συμφωνώντας  μαζί του ότι απαιτείται συνεργασία στα Δημοτικά Συμβούλια.

Αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πεφάνη να ανακοινώνει τις υποψηφιότητες.




Υποψηφιότητα κατέθεσαν έως την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης οι:

  • Αθανάσιος Αθανασίου-δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του ΔΣΚ
  • Μαγδαληνή Καρακατσάνη-δικηγόρος
  • Χαράλαμπος Τσαμπάζης-συνταξιούχος τραπεζικός
  • Αναστάσιος Κυριαζής-πρώην αντιδήμαρχος-δημοτικός σύμβουλος και ιδιωτικός υπάλληλος

Πάντως, κανένας από τους 4 υποψηφίους δεν παρίστατο στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε τα βιογραφικά τους, με τον επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρη Βέρρο να εκφράζει τον προβληματισμό του για το ότι δεν παραβρέθηκαν για να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρθηκαν για τη θέση αυτή.

Η διαδικασία άρχισε, με τους πρώτους αλφαβητικά δημοτικούς συμβούλους να έχουν ήδη ψηφίσει χωρίς φάκελο, με διπλωμένο το ψηφοδέλτιο, κάτι που έγινε, όπως εξήγησε ο κ. Πεφάνης, για λόγους οικονομίας, όταν ο κ. Βέρρος προέβαλλε λόγο ακυρότητας της ψηφοφορίας, επειδή δεν υπήρχαν φάκελοι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να αρχίσει ξανά από την αρχή.

Ψήφισαν 39 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας απείχε από την ψηφοφορία. Απαιτούνταν 24 ψήφοι, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη ήταν να συμφωνήσουν τα 3/5 των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Συμπαραστάτης του Δημότη εξελέγη μετά την καταμέτρηση των ψήφων ο κ. Αθανασίου με 26 ψήφους, ακολούθησε στην προτίμηση των δημοτικών συμβούλων η κ. Καρακατσάνη με 11 ψήφους και ο κ. Κυριαζής με 1 ψήφο, ενώ ο κ. Τσαμπάζης δεν έλαβε ψήφο. Καταμετρήθηκε ένα λευκό, ενώ απουσίαζε ένας δημοτικός σύμβουλος.